Millainen teini olit? Kouluaikainen luonteesi voi määrittää elinikääsi

Tuore yhdysvaltalaistutkimus viittaa siihen, että nuoren aikuisen luonne voi ennustaa hänen elinikäänsä. Tutkimuksesta kertovat muun muassa Medical News Today sekä Daily Mail.

Aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että persoonallisuustyyppi vaikuttaa esimerkiksi painonpudotukseen. Nyt julkaistussa kolmen yhdysvaltalaisyliopiston tutkimuksessa huomattiin tiettyjen luonteenpiirteiden liittyvän myös ennenaikaiseen kuolemaan.

Tutkijat analysoivat yli 26 000:n lukioikäisen opiskelijan persoonallisuudenpiirteitä, jotka oli kerätty kyselyillä vuonna 1960. Kun osallistujat olivat kuusikymppisiä vuonna 2009, tutkijat kävivät läpi, kuinka moni tutkittavista oli menehtynyt ja vertasivat tätä tietoa osallistujien persoonallisuuksiin.

Vuoteen 2009 mennessä osallistujista 13 prosenttia oli kuollut. Kun tutkijat sulkivat pois muut elinikään mahdollisesti vaikuttavat tekijät, kuten iän ja vanhempien sosioekonomisen taustan, he huomasivat tiettyjen teininä nimettyjen luonteenpiirteiden johtavan toisia todennäköisemmin ennenaikaiseen kuolemaan.

Miten selviytyä teini-ikäisen lapsen kanssa? Artikkeli jatkuu videon alla.


Persoonallisuus altistaa huonoille valinnoille?

Kypsät, tyynet ja empaattiset teinit näyttivät elävän todennäköisemmin 60-vuotiaiksi kuin heidän epäkypsät ja impulsiiviset ikätoverinsa. Muita elinikään suotuisesti vaikuttavia luonteenpiirteitä olivat tutkimuksen mukaan johtamiskykyisyys, energisyys, siisteys, seurallisuus ja sivistyneisyys.

Tutkijat epäilevät, että epäkypsyys ja impulsiivisuus saattavat altistaa epäterveellisille elintavoille, jotka vaarantavat henkilön terveyden.

Tutkijat uskovat, että teini-iässä havaitut persoonallisuuden piirteet voivat johtaa epäterveellisten elintapojen lisäksi alhaiseen koulutusasteeseen, matalaan tulotasoon ja avioeroon. Kaikki nämä on yhdistetty heikentyneeseen terveydentilaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja