Mainos

Millainen on uusi puolustusministerimme? Ainakin entinen skeittaaja

Tuore puolustusministeri Carl Christoffer Haglund (r.) on suurelle yleisölle melko tuntematon poliitikko. Kansanedustajan työstä hänellä ei ole kokemusta. EU:ssa Haglund on sitä vastoin ollut yksi näkyvimmistä ja menestyneimmistä suomalaisista euroedustajista.

33-vuotias ministeri on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo Michaela sekä lapset Edward ja Esther.

Carl Haglundia kutsutaan tuttavallisesti "Calleksi". Nettisivuillaan hän kertoo harrastavansa muun muassa lenkkeilyä, jalkapalloa, salibandyä ja golfia. Mies väittää ehtivänsä myös ruuanlaittoon ja veneilemään.

Julkisuudessa on kerrottu, että nuoruudessaan Calle oli innokas skeittaaja, joka rakensi itse skeittilautansa. Ylioppilaslehden vuoden 2009 numerossa Haglundin kerrotaan olleen teininä kiinnostunut monien muiden teinipoikien tapaan mopoista, joita hän rassaili innokkaasti. Moottorit kiinnostavat edelleen. Mies on kertonut rassailevansa vapaalla ollessaan autoja.

90-luvulla nuoren Haglundin haaveena olivat ammattikoulun automekaniikan opinnot. Hyvän keskiarvon peruskoulusta saanut Haglund meni kuitenkin IB-lukioon. Lukioaikana Haglund vietti vuoden Yhdysvalloissa vaihto-oppilaana Washingtonissa ongelmalähiössä, jossa hän on kertonut saaneensa yhteiskunnallisen herätyksensä. Vaihto-oppilasvuoden jälkeen Haglund ilmoittautui Rkp:n nuoriin.

Armeijaa hän ei ole käynyt. Haglund sai vapautuksen asepalveluksesta sairauden takia.

EU:ssa Haglund on kannattanut muun muassa niin sanottuja euroalueen roskapankkirahastoja, jotka auttaisivat maksuvaikeuksissa olevia euromaita. Hän kannattaa myös Espanjan tukemista.

Haglund ilmoittaa nettisivuillaan olevansa "vapaa-ajalla" aktiivisesti mukana Espoon kunnallispolitiikassa. Lisäksi hänellä on luottamustehtäviä Uudenmaan liitossa ja Kuntaliitossa.

Haglundit asuvat tätä nykyä Espoossa ja viettävät aikaa myös Pohjanmaalla vaimon kotitilalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.