Millainen meikki sopii urheiluun? Lue vinkit!

Urheilun aikana on syytä kiinnittää erityishuomiota meikkiin. Lue vinkit iholle hyvän urheilumeikin tekemiseen!

Kun on aikeissa lähteä lenkkipolulle tai suunnata läheiselle salille, eikä mielessä ole meikin peseminen pois ennen urheilua, on syytä kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan, jotta ehostettu yleisilme säilyisi, mutta ettei liian paksu meikkikerros tekisi hallaa iholle.

1.) Älä käytä turhan raskasta meikkiä

Raskas meikki ei kuulu lenkkipolulle. Jos ilman meikkiä ei kuitenkaan tunne oloaan mukavaksi, voi ehostuksesta huolehtia ennen urheilua ihoystävällisestikin. Kaikkein huonoimmat vaihtoehdot treenimeikkiin ovat paksut ja öljyiset meikit, jotka näyttävät hikoilun jälkeen kaikkea muuta kuin imartelevilta. Raskas meikki myös tukkii ihohuokoset helposti ja iholle saattaa pidemmällä aikavälillä ilmestyä epäpuhtauksia.

2.) Pidä tuleva urheilusuoritus mielessäsi meikatessasi

Urheilun aikana ihohuokoset aukeavat ja vastaanottavat ei-toivottuja bakteereita tavallista helpommin. Eritoten ongelmaihosta kärsivän on tärkeää poistaa meikit ennen urheilua. Jos lenkkipolulla ei viihdy ilman meikkiä, kannattaa ennen lenkkiä poistaa meikkivoide huolellisesti iholta ja tavoitella tasaisemman näköistä ihoa kevyemmillä tuotteilla, jotka antavat ihon hengittää urheilusuorituksen aikana.

3.) Muista huolellinen pesu

Meikin, hien ja lian poistaminen huolellisesti kasvoilta treenin jälkeen on syytä tehdä mahdollisimman nopeasti. Pitkään iholle jäänyt hikinen meikki ja lika on tärkeää saada pois kasvoilta, jotta ihohuokoset eivät tukkeudu. Esimerkiksi mukana kulkevat puhdistuslaput voivat helpottaa meikin puhdistamista pikaisesti treenin jälkeen.

On tärkeää pitää mielessä, että iho on urheilun jälkeen usein erityisen herkkä. Ihonhoitotuotteiden hellävaraisuuteen on tästä syystä kiinnitettävä erityishuomiota.


Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Allure

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja