Miljardööri Jeffrey Epsteinin selliosaston kameratallenteet tuhoutuivat yöltä, jolloin hän yritti itsemurhaa – syykin selvisi: "Videota ei ole ollut olemassa elokuun jälkeen"

1:21
Uutisissa aiemmin: Alaikäisten seksikaupasta syytetty miljardööri Jeffrey Epstein kuoli sellissään viime elokuussa

Yhdysvaltalaisten syyttäjien mukaan Jeffrey Epsteinin vankilasellin valvontakameroiden nauhoitukset tuhoutuivat teknisten häiriöiden vuoksi, kertoo BBC.

Syyttäjien lausunnon mukaan vankila tallensi vahingossa nauhoituksen väärästä selliosastosta, eikä varsinaista nauhoitusta enää ole olemassa.

Alaikäisten tyttöjen seksikaupasta syytetty miljardööri Epstein yritti itsemurhaa sellissään ensimmäistä kertaa heinäkuussa odottaessaan oikeudenkäyntiä. Hänet löydettiin sellistä tajuttomana ja hänen kaulassaan oli ruhjeita.

Hänet siirrettiin itsetuhoisille vangeille tarkoitetulle osastolle, mutta hänet siirrettiin sieltä nopeasti takaisin normaalille osastolle.

Epstein tappoi itsensä sellissään viime elokuussa hirttäytymällä.

Vankila ilmoitti kadottaneensa nauhan

Vankilan vartijoita on syytetty huolimattomuudesta ja tehtäviensä laiminlyönnistä yönä, kun Epstein tappoi itsensä. Heidän väitetään jättäneen tarkistusvuoroja väliin ja valehdelleen asiasta raportissa peitelläkseen jälkiään.

Sen vuoksi nauhoitus edellisestä itsemurhayrityksestä voi olla merkittävä todiste tapauksen selvittämisessä.

Vankila ilmoitti aluksi nauhoituksen olevan kadoksissa, mikä herättikin runsaasti kysymyksiä. Vankila kuitenkin ilmoitti jonkin ajan päästä löytäneensä nauhoituksen.

Syyttäjien mukaan nauhoitus oli päivätty oikein, mutta se oli kuvannut väärää sellirivistöä.

– Pyydettyä videota ei enää ole ollut olemassa varmuuskopiona vähintään elokuusta 2019 lähtien teknisten ongelmien vuoksi, syyttäjät Jason Swergold ja Maurene Comey sanovat lausunnossa.

Vartijoita vaaditaan vastuuseen

Videota oli pyytänyt nähtäväksi puolustusasianajaja, joka edustaa Epsteinin entistä sellikaveria Nicholas Tartaglionea. Hän on entinen poliisi, joka jakoi Epsteinin kanssa sellin elokuussa. Hänen on syytetty auttaneen Epsteiniä itsensä vahingoittamisyrityksessä.

Epsteinillä oli runsaasti vaikutusvaltaisia ystäviä, ja hänet on kuvattu muun muassa Britannian prinssi Andrewin, Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin sekä nykyisen presidentin Donald Trumpin seurassa.

Vältti samankaltaiset syytteet aiemmin

Epstein on vuonna 2008 tuomittu lievemmistä seksirikoksista. Tuolloin hän teki syyttäjä Alexander Acostan kanssa sopimuksen tunnustuksesta, jolla hän vältti samankaltaiset syytteet, joista häntä viime vuonna syytettiin.

Acosta menetti paikkansa Trumpin työministerinä viime vuonna, kun yhteys Epsteiniin nousi julkisuuteen.

Epsteinin itsemurhan ympärillä on vellonut suuri määrä huhuja ja jopa salaliittoteorioita miljardöörin vaikutusvaltaisen aseman ja kuolemaan liittyvien epämääräisyyksien vuoksi. Prinssi Andrew on muun muassa luopunut julkisista tehtävistään kohun vuoksi

Tähän mennessä ei kuitenkaan ole ilmennyt todisteita, että Epsteinin kuolemaan olisi liittynyt ulkopuolisia henkilöitä. Kuolinsyytutkija on todennut kuoleman itsemurhaksi. 

Lue lisää: 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja