Miksi päätös Sportin nostamisesta tehtiin jo nyt?

Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto ilmoitti perjantaina, että Vaasan Sport nousee Liigaan ensi kaudeksi Jokereiden tilalle.

Rannisto painottaa, että kaikki liigaosakkaat, eli liigaseurat, ovat olleet yksimielisesti sitä mieltä, että nykyiseen liigalisenssijärjestelmään siirrytään. Siihen siirtymisestä ja liigakarsintojen poistumisesta kerrottiin jo aiemmin. Rannisto sanoo, että osakkaiden ainoa keskustelu aiheesta on ollut se, pitäisikö nyt valittava joukkue ottaa mukaan vasta kaudeksi 2015-16.

Sportin saamaa paikkaa hakivat myös TUTO, KooKoo ja Jukurit. Tulevaisuudessa Mestiksen mestari voi hakea liigalisenssiä. Miksi päätös yhden joukkueen nostamisesta tehtiin jo nyt?

– Siihen on sellainen syy, että me kaikki tunnistamme, että Mestiksen päättymisen ja liigakauden alun välinen aika on niin lyhyt, ettei asiaa pysty rakentamaan kuntoon. Nytkin ollaan aika kalkkiviivoilla saako Sport toteutettua kaikki vaatimukset kuntoon, Rannisto kertoi MTV Sportille.

– Se on raju muutos kulujen suhteen ja vaadittavan liikevaihdon suhteen, kun verrataan SM-liigan ja Mestiksen välillä, hän lisää.

Ranniston mukaan Sport nousi neljästä ehdokkaasta liigapaikan saajaksi koko kriteeristön takia. Ehdokkaita tarkasteltiin usealla mittarilla. Iso painoarvo oli taloudessa ja junioritoiminnan kehittämisessä. Nyt tehty ratkaisu on saanut ja tulee saamaan paljon kritiikkiä. MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen on sitä mieltä, että karsintojen poistaminen tappaa kolmasosan liigan kiinnostuksesta. Rannisto seisoo tiukasti uudistetun järjestelmän takana, vaikka ymmärtääkin kriitikkoja.

– Totta kai liigaosakkaat ymmärtävät, että asia herättää tunteita ja intohimoja on taustalla, niin kuin kuuluukin. Olisi hyvä, jos pystyisi ottamaan huomioon, että kun jääkiekko on menettämässä mielenkiintoa, emmekä enää ole niin vahvassa asemassa, meidän pitäisi pystyä keskittymään sen vahvistamiseen. Tällä järjestelmällä, joka on ollut käytössä, ei sitä ole saavutettu, Rannisto sanoo.

Vaikka liiganousua on pedattu julkisuudessa jo yli kaksi kuukautta Sportille, vakuuttivat Rannisto ja Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, että päätös tehtiin vasta tällä viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat