Syytti Jesse Puljujärveä – NHL-kommentaattorilta erikoinen näkemys kanukkipakin sikailuun

Tästä Puljujärvi raivostui – Kanadan pelaajalta likainen teko 3:45
Tästä Jesse Puljujärvi raivostui – Kanadan Bowen Byramilta likainen temppu.

Jesse Puljujärveen lauantain MM-kisaottelussa kohdistunut huitominen lähti liikkeelle suomalaishyökkääjän aloitteesta, analysoi kanadalaiselle TSN:lle ottelua kommentoinut Mike Johnson.

Kanadan puolustaja Bowen Byram ajettiin ulos joukkueen 5–3-voittoon Suomea vastaan päättyneen ottelun toisessa erässä.

Buffalo Sabresia NHL:ssä edustava Byram laittoi mailansa Kanadan maalin edessä juuri hetkeä aiemmin Leijonat 3–2-johtoon vieneen Jesse Puljujärven jalkojen väliin ja iski voimakkaalla lyönnillä ylöspäin.

Puljujärvi tunsi kovan iskun jalkovälissään ja kävi Byramin kimppuun. Suomalaishyökkääjä sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta, mutta kanadalaisen kohdalla tuomaristo huomasi vasta videotarkistuksen jälkeen ottelurangaistukseen johtavan huitomisen.

Byram protestoi tuomiota, ja myös Kanadaan ottelua televisioineen TSN:n lähetyksessä tekoa puolusteltiin. Pitkäaikaisen NHL-kommentaattorin Mike Johnsonin mielestä Puljujärvi oli itse lähes yhtä syyllinen.

– Sekä Byram että Puljujärvi tekivät toisilleen ”kuppitsekkauksen”. Byram teki sen tietysti selvemmin, mutta Puljujärvi teki sen ensin, Johnson vähätteli.

Lue myös:

    Uusimmat