Miksi nainen ei halua seksiä, mutta on mustasukkainen kaikesta mahdollisesta? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi nainen ei halua seksiä, mutta on mustasukkainen kaikesta mahdollisesta? Seksiä ei ole ollut vuoteen, mutta samalla naisystävä saa hepulin esimerkiksi tekstiviestistä naispuoliselta ystävältä", kysyy nimimerkki Keke28.

Näin naiset vastasivat

"Itselleni outo tilanne, mutta elämänkokemuksen perusteella arvaan: naisella on jokin seksuaalinen trauma, mutta emotionaalisesti hän tarvitsee suhdetta. Hän siis rakastaa tai ainakin tarvitsee sinua, mutta ehkä tahtomattaan ei kykene seksiin. Toinen mahdollinen selitys on, että seksinne ei jostain syystä toimi, mutta hän ei osaa selittää, mikä siinä varsinaisesti mättää. Silti hän toivoo, että jotenkin hiffaisit itse, mitä sinun pitäisi tehdä toisin, ja hänen näkökulmastaan muiden naisten kiilaaminen väliinne vie huomiosi pois suhteestanne ja tuhoaa tämän 'kehitysmahdollisuuden'."
​​​​​​​– 54, pitkäaikaisessa parisuhteessa

"Nähdäkseni nainen haluaa miestä vain henkisellä tasolla. Pitkissä suhteissa seksi-into lopahtaa ja yhdynnät harvenee. Nainen voi silti rakastaa miestä ja mustasukkaisuus nostaa päätään, kun olettaa toisen havittelevan puolisoaan."
​​​​​​​– 28, avioliitossa

"Kuulostaa siltä, että nainen haluaa pitää tämän miehen varasuunnitelmana odottaessaan parempaa miestä. Kannattaa keskustella vakavasti tuon naisen kanssa."
​​​​​​​– 32, avioliitossa

"Hän haluaa rauhassa tutustua sinuun. Seksiin ryhtyminen voi tuntua painostavalta."
​​​​​​​– 25, sinkku

"Todennäköisesti nainen on epävarma tai jopa peloissaan suhteen tilasta. Tieto suhteen heikosta tilasta johtaa pelkoon, että mies ottaa ja lähtee jonkun toisen mukaan. Tällaiset tunteet saattavat sitten purkautua näinkin epäloogiseen tyyliin."
​​​​​​​– 26, sinkku

"Luulen, että hänellä on huono itsetunto ja siksi on mustasukkainen. Kehu, ja keskustelkaa suoraan mistä kiikastaa, puhuminen on parisuhteessa kaiken a ja o."
​​​​​​​– 25, parisuhteessa

"Kyse saattaa olla naisen huonosta itsetunnosta, luottamuksen puutteesta tai jostain entisten heilojen aiheuttamista traumoista. Syynä toki voi olla myös se, ettette sovi toisillenne, mutta vältätte irtipäästämisen tuskaa. Joka tapauksessa ongelma on selvitettävä, jos haluaa elämänlaatunsa paranevan."
​​​​​​​– 23, avoliitossa

"Ehkä nainen ei ole kiinnostunut yleisesti ottaen seksistä kenenkään kanssa, mutta on silti kiinnostunut sinusta, joten yrittää pitää sinusta kiinni."
​​​​​​​– 30, parisuhteessa

"Voiko tässä vuoden seksittömyydessä olla takana huono itsetunto? Jos ei koe olevansa tarpeeksi viehättävä sinun mielestäsi, voi olla, että hän ei tahdo harrastaa seksiä sinun kanssasi. Voi johtua jostakin mitä olet sanonut tai esimerkiksi vaikkapa kehonmuutoksista, jotka on itse huomannut ja pelkää myöskin sinun huomaavan. Samalla selittyisi mustasukkaisuus, kun/jos pitää jotain ystävätärtäsi viehättävänä, tulee hänelle ajatus, että sinä pidät tätä ystävätärtä viehättävämpänä kuin itse naisesi on. Vaikka asia ei näin olisi, on hankala olla tätä itse ajattelematta, nimimerkillä kokemusta on."
​​​​​​​– 21, sinkku


"Aistisin, että seksi ja mustasukkaisuus eivät tässä liity suoraan toisiinsa. Asia ei siis ole niin, että kun seksiä on, nainen ei ole mustasukkainen, tai että seksittömyys johtaisi miehen kyttäämiseen. Ongelmana lienee naisen itsetunto. Se, mistä huono itsetunto johtuu, on mysteeri, jonka voinee selvittää kysymällä."
– 33, avoliitossa

"On monia syitä miksi seksi ei kiinnosta. Esimerkiksi stressi, sairastuminen, riidat, masennus, väsymys, ajanpuute, oman rauhan tarve, seksin jatkuva vonkaaminen ja siitä numeron tekeminen, myöskin seksistä ja seksittömyydestä kavereille juoruaminen. Seksi on asia, joka vaatii täydellisen luottamuksen. Jos ei voi luottaa, ettei kumppani juorua muille seksielämästä tai sen puutteesta, on ihme, jos siinä tilanteessa seksi vielä kiinnostaa.
​​​​​​​– 47, parisuhteessa

"Ehkä vastasit jo itse omaan kysymykseesi. Jos nainen ei halua seksiä, hän on varmaan itsekin tietoinen asiasta, että seksiä ei ole. Mustasukkaisuus kielii siitä, että hän luultavasti pelkää sinun saavan sitä jostain muualta. Jos seksuaaliset tarpeenne ovat erilaiset, suosittelisin puhumaan asiasta avoimesti, ketään syyttelemättä, ehkä asian voi vielä korjata."
​​​​​​​– 25, sinkku

"Seksillä ja mustasukkaisuudella ei ole korrelaatiota, mutta kenties molempiin on sama lääke: saada naisesi tuntemaan olonsa itsevarmaksi ja hyväksi seurassasi."
​​​​​​​– 34, avioliitossa

"Ensimmäisenä tuli mieleen, että miksi olette yhdessä? Seksi ja läheisyys ovat parisuhteen suola. Muut syyt ovat tekosyitä. Ymmärrän kuitenkin, että nainen on mustasukkainen, jos mies saa tekstiviestejä muilta naisilta. Totta kai on mustasukkainen. Jokainen nainen haluaa olla se ykkönen. Mies, tee jotain ja pian, siis oman naisesi kanssa."
– 60, parisuhteessa

"Nainen tuntee itsensä jostain syystä turvattomaksi ja epävarmaksi suhteessa. Ahdistuneena seksi ei kiinnosta, ja se lisää omaa epävarmuutta."
​​​​​​​– 26, seurustelee

"Nainen saattaa tuntea itsensä esimerkiksi rumaksi tai epähaluttavaksi, minkä vuoksi ei halua seksiä. Huono itsetunto on iso este monelle asialle, varsinkin suhteessa. Myös mustasukkaisuus kumpuaa usein siitä."
​​​​​​​– 33, avoliitossa

"Eiköhän kyse kaikessa yksinkertaisuudessaan ole siitä, että koska nainen itsekin tietää, ettei suhteessanne ole seksiä, hän kokee mustasukkaisuutta siitä, että kenties hakisit sitä muualta. Mustasukkaisuutta voit lievittää esimerkiksi näyttämällä hänelle ystäväsi lähettämät viestit. Sitten kannattaakin paneutua siihen, miksei naisesi halua seksiä."
– 33, parisuhteessa​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja