Kehonkieli voi paljastaa pettäjän – tarkkaile näitä merkkejä

Tuntuuko, että parisuhteessasi on jotain vialla? Useimmilla pettäjillä kehonkieli viestittää siitä, että jotain tapahtuu kumppanin selän takana.

Yllä olevalla videolla pohditaan, miksi kumppani saattaa pettää, vaikka parisuhteessa olisi kaikki hyvin.

Pettämisen voi parisuhteessaan määritellä miten haluaa, mutta sovituista rajoista lipsuminen on joka tapauksessa pettämistä. Jos kumppania epäilee uskottomuudesta, on hyvä tietää, että pettäjät sortuvat usein samankaltaiseen kehonkieleen sitä itse tiedostamatta.

Popsugar koosti asiantuntijan avulla yhteen merkit, jotka voivat paljastaa kumppanin uskottomuuden.

Suojeleva käytös puhelinta kohtaan

Jos kumppanisi kauhistuu ajatuksestakin, että vilkaisisit vaikkapa kelloa hänen puhelimestaan, hälytyskellot saavat soida.

– Pettäjällä on varautunut kehonkieli, kun hän on mobiililaitteillaan, parisuhdeasiantuntija David Bennett kertoo.

Voi olla, että kumppanisi pitää puhelinta niin, ettet voi nähdä sen ruudulle tai alkaa yhtäkkiä käyttämään pääsykoodia ja laittamaan puhelimen piiloon, kun olet lähistöllä.

Jos satut näkemään jotain hänen puhelimestaan, hän vetäytyy ja hermostuu.

– Jos joku käyttää puhelintaan rehellisistä syistä, hänellä ei ole mitään syytä käyttäytyä yllättyneesti ja/tai vetää puhelintaan pois, jos hänen kumppaninsa sattuu näkemään, mitä ruudulla on. Jos hän kuitenkin pettää, tämä refleksireaktio tapahtuu automaattisesti ja alitajuntaisesti, ja hänen kehonkielensä viittaa siihen, että hän jäi juuri "kiinni", Bennett kertoo.

Hermostus tietystä henkilöstä puhuttaessa

Jos kumppanisi salarakas sattuu olemaan henkilö, jonka tunnet. kumppanisi voi jännittyä kuullessaan hänen nimensä sinun suustasi.

– Hän saattaa osoittaa hermostumisen merkkejä, kun puhut epäillystä "toisesta naisesta" tai "toisesta miehestä", Bennett sanoo.

Bennettin mukaan hermostumisen merkkejä ovat puhuminen nopeammin, jännittyneisyys kasvoilla, omien kyynärvarsien hively tai oman rintamuksen koskettelu: miehet saattavat esimerkiksi korjata solmiotaan. Kaksi viimeistä kohtaa ovat tapoja, joilla hermostunut ihminen rauhoittaa itseään.

Jos satut näkemään kumppanisi tuon toisen naisen tai miehen kanssa, kannattaa tarkkailla.

– Kehonkieli on loppujen lopuksi alitajuntaista, ja moni pettäjä tuntee halua olla fyysiesti lähellä henkilöä, jonka kanssa pettävät, Bennett huomauttaa.

Jos kumppanisi esimerkiksi pettää kollegansa kanssa, saatat heidät nähdessäsi huomata, että he ovat hyvin lähekkäin toisiaan, ottavat paljon katsekontaktia ja jopa koskettavat toisiaan.

Hymyily puhelimelle

Pettäjät saattavat väläyttää kunnon hymyn puhelinta katsoessaan, Bennett sanoo. Tämä voi tietysti olla harmitonta, joten välittömästi ei kannata olettaa puhelimessa olleen mitään kissavideota pahempaa.

Jos kuitenkin näet kumppanisi näpyttelevän paljon – minkä hän saattaa sanoa olevan töihin liittyvää –, mutta hän väläyttää kunnon, aidon hymyn puhelinta katsoessaan, saattaa se Bennettin mukaan olla merkki siitä, ettei hän ainakaan töihin keskity.

Kyseistä aitoa hymyä kutsutaan Duchenne-hymyksi. Tällainen hymy ulottuu silmiin ja poskiin asti.

He ovat avoimesti sulkeutuneita

Pettäjillä on sulkeutunut kehonkieli kumppaniaan kohtaan.

– Monet pettäjät kantavat kuitenkin huonoa omaatuntoa pettämisestään ja/tai pitävät siitä toisesta ihmisestä enemmän, joten heidän kehonkielensä lakkaa olemasta avoin ja iloinen kumppanin lähellä, Bennet kertoo.

Pettäjä pitää todennäköisesti fyysistä etäisyyttä, koskettaa jatkuvasti vähemmän ja vähemmän, hymyilee vähemmän ja ristii käsivartensa kumppanin lähellä. Tällainen käytös voi tosin viitata myös muihin ongelmiin parisuhteessa, ei vain pettämiseen.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat