Miksi miehet lähettävät peniskuvia pyytämättä ja yllättäen? Tutkija listaa mahdollisia syitä

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Latistuuko jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Tutkija kertoo News.com.au-sivuston haastattelussa syitä sille, miksi miehet kenties lähettelevät pyytämättä paljastavia kuvia itsestään. 

Asiantuntija kertoo, miksi miehet lähettävät naisille näiden pyytämättä paljastavia kuvia itsestään. Hän kertoo sen olevan yleisempää niiden miesten kohdalla, jotka urheilevat. 

Australialainen News.com.au-sivusto haastatteli aihetta paljon tutkinutta tutkija Andrea Walingia. Waling työskentelee Australian Research Centre in Sex, Health and Society -tutkimuskeskuksessa La Troben yliopistossa Melbournessa.

Kuvien lähettely on ok, jos se molemmille sopii

Tutkimuksissa Waling on huomannut, että on aikuisten kesken yleistä ja tavallista lähetellä intiimejä kuvia, jos siihen on molemminpuolinen suostumus. Syyt yhteisymmärryksessä tapahtuvaan intiimien kuvien lähettelyyn ovat kuitenkin erilaiset kuin silloin, jos kuvia lähettää toiselle ilman tämän suostumusta.

– On yleistä ja erittäin normaalia lähetellä tällaisia kuvia, oli suhteessa tai ei, hän kertoo News.com.au-sivustolle.

– Jos niitä lähetellään keskinäisen yhteisymmärryksen vallitessa, on kyse vain yhdestä flirttailuun tai seksielämään liittyvästä asiasta.

Pyytämättä ja yllättäen lähettely ei käy laatuun

Jos kuvia lähettelee toiselle ilman tämän suostumusta, mennään Walingin mukaan ahdistelun tai häirinnän puolelle.

– Silloin kuvan lähettänyt henkilö pakottaa toisen sellaiseen seksuaaliseen tilanteeseen, jossa tämä ei tahdo olla osallisena.

Waling kertoo, että joillekin miehille vaikuttimena peniskuvien lähettämiseen voi olla jännitys tai siitä saatu mielihyvä. Toiset saattavat tehdä niin selvittääkseen, tulisivatko he hyväksytyiksi elimineen päivineen ja nähdäkseen, reagoiko toinen myönteisellä tavalla.

Kaveriporukassa lähettelyinto näyttää lisääntyvän

Walingin mukaan tutkimuksissa on käynyt ilmi, että pyytämättä tällaisia paljastavia kuvia tuntuivat todennäköisemmin lähettelevän etenkin sellaiset miehet, jotka ovat mukana aktiviteeteissa, joissa on mukana vain miehiä. Tällä hän tarkoittaa esimerkiksi urheiluseuratoiminnassa tai yliopistojen veljeskunnissa oleva henkilöitä tai sellaisia miehiä, jotka ovat valmistuneet opinahjoista, joissa opiskelee vain poikia. 

Walingin mukaan ilmiö liittyy niin sanottuihin pukukoppikeskustelutilanteisiin. 

– Ne ovat paikkoja, joissa ilmenee ongelmallisia keskusteluita ja käytäntöjä.

Walingin mukaan tällaisissa tilanteissa on tuppaa monesti ilmenemään misogyniaa, seksismiä ja seksuaalista väkivaltaa. 

– Pojat ja miehet kannustavat toisiaan huonoihin käytäntöihin.

Walingin mukaan monesti tällaisissa seksiviestitilanteissa liikutaan hieman harmaalla alueella. Niinpä voi olla haasteellista ymmärtää, mikä on soveliasta ja mikä ei.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat