Miksi kumppani nalkuttaa? Asiantuntijoiden mukaan voi kertoa kahdesta asiasta

Arjen taidot ratkaisevat ihmissuhteiden kohtalon 9:29
Arjen taidot ratkaisevat ihmissuhteiden kohtalon!

Nalkuttaminen voi olla merkki siitä, että suhteeseen tarvitaan muutoksia.

Huomenta Suomessa keskusteltiin arjen taidoista parisuhteessa ja pohdittiin, minkä verran asioista huomauttelua pitää sietää ja missä menee turhan nalkuttamisen raja. Koko haastattelun näet yllä olevalta videolta!

Motkottamisen yksilöllinen kynnys

Asiantuntija Riina Nissinen Parisuhdekeskus Katajasta kertoo, että liiallisen motkottamisen kynnys on hyvin yksilöllinen. 

– Jos itsellä herää olo, että sinä puhut minulle ikävään äänensävyyn tai se tuntuu syyttelevältä, ota se puheeksi, hän ohjeistaa.

Nissisen mukaan on tärkeää hyödyntää minä-viestejä. Puhu itsestäsi käsin. "Sinä aina" -tai "sinä et koskaan" -puhe tuntuu usein syyttämiseltä.

– Enkä tiedä tästä maailmasta yhtään ihmistä, joka varsinaisesti tykkäisi syytetyksi tulemisen kokemuksesta, hän sanoo.

Nalkuttaminen kielii muutoksen tarpeesta

Perheneuvolan päällikkö Leena Lehikoinen Helsingin kaupungilta sanoo, että nalkuttaminen voi olla merkki siitä, että nyt pitäisi tehdä jotain muutoksia.

Tähän voi olla kaksi syytä: joko parisuhteen rutiinit eivät toimi ja niille pitäisi tehdä jotain tai hyväntahtoinen perussävy parisuhteen osapuolten välisessä yhteydessä on riskissä vaarantua.

– Silloin nalkuttaminen ei vie eteenpäin.

Lehikoinen pohtii, että tällöin saattaisi olla tarve niin sanotusti viheltää peli poikki ja pysähtyä miettimään, mitä suhteelle oikeasti kuuluu.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat