Miksi nainen valittaa ja nalkuttaa, vaikka tekisin kotityöt kuinka hyvin? Raati vastaa: "Kyllä sanoisin, että täytyisi aikuisen ihmisen ymmärtää..."

Kävikö kissallesi vahinko? Näin siivoat vahinkopissat lattialta pois! 2:10
Oiva siivousniksi lemmikkikoteihin: Kävikö kissallesi vahinko? Näin siivoat vahinkopissat lattialta pois!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Miksi nainen valittaa ja nalkuttaa, vaikka kuinka hyvin tekisi kotityöt? Aina on jotain väärin, väärä tulos, väärä menetelmä, väärä väline, väärä aika tai väärä paikka. Miksi? Mikä tässä neuvoksi?" kysyy nimimerkki kehuisi edes kerran.

Näin raati vastasi

"Meillä mies aloittaa kotityöt imuroinnista, vaikka on ollut puhetta, että pölyt ensin. Huom, pöly laskeutuu aina alas. Epäilen vahvasti, että mies tahallaan tekee asiat nurinperin, minkä seurauksena minä olen lopulta siivoamassa yksin, kun mies mököttää."
–Nainen, 35, parisuhteessa

"Kun ihminen on aikuinen ja elellyt kenties yksinkin vuosia, hänelle on kehittynyt jokin tapa tehdä asiat. Ehkä tapa on opetettu kotona, missä äiti on nalkuttanut siitä. Siksi tuntuu, että esimerkiksi pyykit täytyy pestä vain tietyllä tavalla, että se on tehty kunnolla. Naiselta kysyisin, haluatko ennemmin, että pyykit on pesty, vai pesemättä? Jos itse haluaa hoitaa kaiken, niin tällä kritisoinnillahan sen saa järjestymään."
–Nainen, 34, avoliitossa

"Nalkuttamisen syy on siinä, että itse on tottunut tekemään asiat omalla tavallaan, joten toisen tapa saattaa vaikuttaa väärältä. Suosittelen, että tyttöystävän tai vaimon kanssa puhuu asiasta ja yrittää tulla yhteisymmärrykseen."
–Nainen, 32, parisuhteessa

"Naisena en itsekään tätä ymmärrä. Kyllä sanoisin, että täytyisi aikuisen ihmisen ymmärtää, että on yhtä monta tapaa tehdä asioita kuin on ihmisiä. Pääasia on, että se mieskin osallistuu arjen pyöritykseen. Nainen vaihtoon, sanon minä!"
– Nainen, 37, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat