Kuinka usein selaat puhelintasi sen sijaan, että aidosti kuuntelisit kumppaniasi? Raati vastaa: "Itsekin usein keskustellut kännykän takakuoren kanssa..."

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä todella ajan myötä? Asiantuntija vastaa.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Jos koen, ettei ympäristössä ole mitään mielenkiintoista, käteni hakeutuu automaattisesti kohti puhelinta. Mieheni kädet tekevät näin joka kerta, kun yritän keskustella jostakin! What is going on, miksi? Keskitytkö itse kumppaniisi, vai nouseeko puhelin aina käteen? Miksi nousee? Mitä ajattelet asiasta?" kysyy nimimerkki Keskustelen kännykän takakuoren kanssa.

Näin raati vastaa

"Keskityn kumppaniin ja kumppani keskittyy minuun. Tuommoinen tilanne olisi kauhea."
– Nainen, 32, avoliitossa

"Mistä puhut miehellesi? Voisiko olla, että miehesi ei halua puhua ko. asiasta?"
– Nainen, 23, kihloissa

"Jos yrität koko ajan keskustella (nalkuttaa), niin miehen kiinnostus lopahtaa. Onko keskustelunaiheena kenties roskien vienti ulos? Haluatko koko ajan keskustella vain puhumisen ilosta? Miehet eivät jaksa puhua koko ajan."
– Mies, 39, parisuhteessa

"Olen nuori mies, kuusi vuotta parisuhteessa naisen kanssa. Itsekin joskus "turvaudun" puhelimeen, jos tuntuu, että en ole tilassa, jossa pystyn avautumaan. Tarkoitan tällä tilaa, jota voisi kutsua introverttiydeksi. Uskon kaikilla olevan tällaista kankeutta."
– Mies, 23, parisuhteessa

Miten ylläpitää parisuhdetta haastavina aikoina? Asiantuntija antaa vinkkinsä. Juttu jatkuu videon alla.

Miten ylläpitää parisuhdetta haastavina aikoina 0:50
Videolla vinkkejä parisuhteen vaalimiseen.

"Varsinkin korona-aikana olen huomannut, että pakenen joskus arkea sovelluksiin. Huomaan, että kaikki turhat, pienet asiat ovat alkaneet vuoden aikana ottaa aivoon, varmaan siksi, kun ärsykkeet ovat muuten minimissä. Siksi en aina jaksa keskittyä. Koen kyllä syyllisyyttä tästä."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Olisi varmaan hyvä huomauttaa asiasta. Jos kaunis huomautus ei tehoa, niin sitten kysyä suoraan, että mikä ongelma."
– Nainen, 20, parisuhteessa

"Toinen ei jaksa jauhaa turhanpäiväsestä asiasta, mikä ei kiinnosta, tai mihin hän ei pysty vaikuttamaan. Itsekin usein keskustellut kännykän takakuoren kanssa, enkä enää jaksa toistella itseäni. Kyllä siinä kohtaa se kännykkä hakeutuu omaankin käteen useammin."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Jos toinen selvästi haluaa keskustella jostain, niin laitan puhelimen sivuun sen ajaksi, koska niin haluan myös kumppanini tekevän. Kannattaa kuitenkin asiasta mainita ensin ja kertoa oma kanta asiaan, sekä katsoa, muuttuuko miehen käytös."
– Nainen, 20, sinkku

"Miestä ei kiinnosta. Puhelimen taakse on helppo piiloutua ja väistää kiperät keskustelunaiheet. Samalla sen käytöllä on helppo viestiä, ettei hän pidä aikaasi tärkeänä. Toisaalta: puhelimen käyttö voi olla refleksi, jossa vain selaa samalla jotain."
– Mies, 29, parisuhteessa

"En koskaan selaile puhelinta seurassa, ja mielestäni se on aina epäkohteliasta. Osa ei vaan edes huomaa tekevänsä sitä; olen huomauttanut kesken puheeni, että pitääkö nyt näpytellä sitä puhelinta. Havahtuvat heti ja laittavat puhelimen pois."
– Nainen, 31, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen. Miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat