Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi vireessä pudotuspelien kynnyksellä, Colorado nousi runkosarjan voittoon – Kaapo Kähkönen romahti

Jääkiekon NHL:ssä läntisessä divisioonassa pelattiin viimeiset runkosarjan ottelut.

Viimeiseen peliin toiselta sijalta lähtenyt Colorado Avalanche varmisti itselleen sekä divisioonansa että koko runkosarjan voiton peittoamalla Los Angeles Kingsin maalein 5–1.

Avalanche päästi divisioonassa kuutossijaa pitäneen Kingsin ensimmäisessä erässä 1–0-johtoon, mutta aloitti toisen erän puolivälissä armottoman maalimyllytyksen.

Erän loppuun mennessä tehtynä oli viisi maalia, joista yhden taituroi Joonas Donskoi. Mikko Rantanen jatkoi syöttöpisteiden rohmuamista kahdella syötöllä.

Maali oli Donskoille kauden 17:s. Rantanen puolestaan on tehnyt tällä kaudella tehot 30+36=66, eniten liigan suomalaispelaajista.

Pelin kolmas erä oli maaliton.Coloradon voitto pudotti Vegas Golden Knightsin runkosarjan ja divisioonan kakkoseksi.

Kähkönen päästi seitsemän maalia

Pudotuspelipaikkansa jo aiemmin varmistanut St. Louis Blues venyi 7–3-voittoon vieraisilla olleesta Minnesota Wildista.

Bluesin paidassa pelaava puolustaja Niko Mikkola avitti joukkueensa voittoa syöttämällä Zachary Sanfordin tekemän maalin toisen erän alussa. Syöttöpiste oli Mikkolalle kauden toinen.

Blues mätti Wildin maalia vahtineen Kaapo Kähkösen ohi toisessa erässä neljä osumaa ja kolmannessa kolme. Kähkönen torjui lopulta 20 kertaa. Bluesin maalilla Jordan Binnington varmisti voiton 17 torjunnalla.

St. Louis aloitti toisen erän takaa-ajoasemista, sillä Minnesota oli ehtinyt karata ensimmäisessä erässä 3–0-johtoon. Brayden Schenn, David Perron ja Jordan Kyrou tekivät kaikki Bluesille kaksi maalia. Perron kuittasi lisäksi yhden syöttöpisteen.

St. Louis sijoittui divisioonassa neljänneksi ja niin ikään pudotuspeleihin suuntaava Minnesota kolmanneksi.