Mikko Kärnä ehdottaa ravintoloihin ja isoihin tapahtumiin koronakoiria: "Tällöin millekään normaalista poikkeaville aukiolorajoituksille ei olisi tarvetta"

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnällä on mielestään ratkaisu, jonka avulla ravintolat ja matkailualan yritykset voisivat toimia normaalisti ja massatapahtumia voitaisiin järjestää. Jokaiseen kuppilaan ja tapahtumaan tarvitaan koronan haistava koira.

– Koronakoirat olisivat nopea ja helppo tapa massatestauksiin. Koira voi tunnistaa koronaviruksen ihmisestä aikaisemmin kuin laboratoriotesteissä ja yhtä luotettavasti. Jos kaikilla ravintolan, matkailuyrityksen tai massatapahtuman asiakkailla olisi koronakoiralta ”terveen paperit”, ei ole mitään riskiä että virus leviäisi, vaikka turvavälejä ei olisi tai maskeja ei käytettäisi. Tällöin millekään normaalista poikkeaville aukiolorajoituksille ei olisi tarvetta. Koronakoirat myös hidastaisivat viruksen leviämistä, sillä koiran ilmaisessa asiakkaan olevan kantaja, tämä voitaisiin ohjata välittömästi lääkärin kautta karanteeniin, Kärnä väittää tiedotteessaan.

Kärnän mukaan koronakoirilla maan talous sekä useat yritykset voitaisiin saada raiteilleen. Aivan ongelmaton ehdotus ei kuitenkaan ole.

– Ongelma on tässä vaiheessa säädösten puute ja koirien saatavuus, mutta onneksi niitä voidaan kouluttaa nopeasti.

Kärnä ehdottaa, että valtio myöntäisi yrityksille tukea omien koronakoirien hankkimiseksi sekä toimivien testaustilojen rakentamiseksi.

– Vahtiva koronakoira ravintolan ovella varmistaa minuutissa, että asiakkailla on lupa bilettää turvaväleistä välittämättä.

Lue myös:

    Uusimmat