Mikkelin torilta löytyi herkästi tarttuva lintuvirus – ihmiset eivät vaarassa

Suomessa on nyt poikkeuksellisen paha lintuinfluenssatilanne 2:03
Lokakuussa Suomessa oli poikkeuksellisen paha lintuinfluenssatilanne

Mikkelin torin alueella kesykyyhkyssä on todettu herkästä tarttuva lintuvirus, joka ei kuitenkaan tartu ihmiseen. Asiasta tiedottaa aluehallintovirasto.

Heikkokuntoisena marraskuun lopulla torilta löytyneen kyyhkyn näytteistä todettiin tänään perjantaina paramyksovirus-1, ja sen voimakkaasti tautia aiheuttava virustyyppi. Kyyhkyt kuolivat pian sen jälkeen, kun ne oli löydetty. 

Aiemmin vastaavaa virusta löytyi Suomessa tämän vuoden alussa. Sama virus aiheuttaa siipikarjassa Newcastlen tautia. Viraston mukaan taudinpurkauksia esiintyy tyypillisesti kylmänä vuodenaikana. Oireina voi olla lentokyvyttömyyttä, apaattisuutta ja hermostollisia oireita (kävely pää vinossa).

Siipikarjan ja muiden lintujen pitäjien tulee huolehtia hyvästä tautisuojauksesta, jotta tartunta ei leviäisi lintujen pitopaikkaan, virasto varoittaa. Lintujen tai niiden rehujen ja juomaveden ei pidä päästä kosketuksiin luonnonvaraisten lintujen kanssa. Lisäksi lintujen pitäjien on lintujen pitopaikkaan kuljettaessa vaihdettava suojavaatteet ja jalkineet sekä pestävä kädet.

Jos linnuilla havaitaan sairauden oireita, tulee oireista ilmoittaa kunnaneläinlääkärille. Yksittäiset kuolleet linnut voidaan hävittää sekajätteen mukana.

Lue myös:

    Uusimmat