Mikä vuosi nyt onkaan? Yrityksen seksistinen työpaikkailmoitus hämmentää toden teolla

Kanadalainen web design -yritys Vestra Inet julkaisi työpaikkailmoituksen, joka sai monet kohottamaan kulmiaan.

Yritys haki sisällöntuotannon ja hakukonoptimoinnin ammattilaista, jonka taitojen tulisi ulottua aina sisällöntuotannosta ja tietoteknisestä osaamisesta hakukoneoptimointiin, viestintäosaamiseen sekä mielellään myös venäjän kielen taitoon.

Muun työn ohella hakijan haluttiin hoitavan myös vastaanottoapulaisen pesti. Tämän takia yritys ilmoitti hakevansa ensisijaisesti naisehdokasta.

kuvakaappaus linkedin
Hakemus on sittemmin poistunut LinkedIn-sivustolta.

Laki kieltää syrjimisen

Ilmoitus levisi sosiaalisessa mediassa, ja yritys sai vihaisilta ihmisiltä kasapäin kommentteja Twitterissä ja LinkedInissä.

– Haluaisin hakea tätä työpaikkaa. Luulen, että naiselliset sukupuoliominaisuuteni tekevät minusta täydellisen hakijan. Esimerkiksi voin pukeutua supertiukkaan hameeseen, joten olen ilo toimistolla. Odotan myös innolla seksuaalista häirintää työskennellessäni yrityksellenne.

– Olen aika varma, että henkilö, joka kirjoitti tämän, on ollut jäädytettynä 60-luvulta saakka.

– Pilailetteko?? Vau. Olen Mensan jäsen, graafinen suunnittelija, entinen laaduntarkkailija, kansainvälisten tuotteiden markkinointitutkija sekä entinen vastaanottoapulainen/ sihteeri vuosia sitten. Jos olisin ikinä nähnyt tämänkaltaisen hakemuksen, olisin juossut toiseen suuntaan. Yrityksenne todella tarvitsee sisällöntuottajan, koska teillä ei selkeästi ole sellaista nyt.

Yritys on kommentoinut tapausta sittemmin poistamallaan twiitillä:

– Vestra Inetin ei ollut tarkoitus syrjiä mitään sukupuolia hakemuksessamme. Uskomme monimuotoisuuteen kannustamiseen.

Kanadassa vuoden 1985 ihmisoikeusjulistus kieltää syrjimisen sukupuolen, rodun, etnisyyden, iän tai muiden verukkeiden perustella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja