Mika Salo ylistää Kiinan huikeaan F1-kisaan tullutta uudistusta: "Haluaisin vielä enemmän eroa"

C Moren asiantuntija Mika Salo kehuu F1-sarjan rengasvalmistajan Pirellin ratkaisua tuoda Kiinan osakilpailuun rengasseoksia laajemmalla skaalalla.

Pitstop kokonaisuudessaan pääkuvan videolla. Oikarinen ja Salo puhuvat muun muassa Red Bullin Max Verstappenista – miten hollantilaistähden töppäilyt saadaan kuriin?

Kiinassa rengastarjonnassa nähtiin pitkästä aikaa uusia tuulia, kun tarjolla ei ollutkaan kolmea peräkkäistä seosta, vaan keskikova, pehmeä ja ultrapehmeä.

Superpehmeää rengasta ei siis ollut tarjolla pehmeän ja ultrapehmeän välissä. 

Isoin hyötyjä oli Red Bull, joka onnistuneen taktiikkansa – ja onnekkaan turva-autotilanteen – ansiosta voitti kisan Daniel Ricciardon johdolla. Ricciardo käytti kisassa tallitoverinsa Max Verstappenin tavoin jokaista seosta, ja kaksikon vauhti oli pehmeällä seoksella kisan lopussa vastustamatonta.

Mika Salo näki uudistuksen loistavana asiana.

– Nyt on isompia eroja renkaissa, niin voi käyttää erilaisia taktiikoita. Se toimii mielestäni hienosti, ja haluaisin vielä enemmän eroa renkaisiin. Olisi aika-ajorengas – joku oppii käyttämään sitä – ja sitten olisi eri seoksia (kisaan), Salo kommentoi Pitstop-ohjelmassa. 

– Nyt Red Bullilla oli täysin eri taktiikka kuin muilla. Ne tulivat kovaa sieltä, mikä sai kilpailua aikaiseksi.

Toinen C More -asiantuntija Ossi Oikarinen nostaa esille Mercedeksen ongelmat ultrapehmeillä renkailla, mikä vei heiltä mahdollisuudet eturivin paikkoihin aika-ajossa.

– Rengastilanne sekoittaa tilannetta edelleen. Ehkä Mercedeksen dominointi on nyt loppunut. Ei ole enää niin selvää, että Mercedes tulee aika-ajoon, (Lewis) Hamilton ottaa paalupaikan ja katoaa kisassa yksin kaukaisuuteen.

– Hamilton oli hyvin keskinkertainen Kiinassa, ei mitenkään ihmeellinen viikonloppu. Jos tällaisia lipsautuksia tulee, niin se on hyvä juttu (tallitoveri Valtteri) Bottakselle, ja se sekoittaa pakkaa entisestään, Oikarinen summaa.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Azerbaidzhanissa.

Lue myös:

    Uusimmat