Mainos

Mikä on presidenttiehdokkaiden kanta seksin ostamiseen?

Naisjärjestöt yhteistyössä Nytkis kysyi presidenttiehdokkailta tämän hetken Suomen polttavimpia tasa-arvopulmia ja niiden ratkaisuja. Timo Soini, Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö eivät vastanneet kyselyyn.

Kyselyyn vastanneet ehdokkaat Paavo Väyrynen, Sari Essayah, Paavo Lipponen, Paavo Arhinmäki ja Eva Biaudet suhtautuvat kaikki myönteisesti seksin ostamisen kriminalisointiin. Väyrynen olisi valmis pohtimaan kriminalisoinnin mahdollisuutta ja Essayah harkitsisi seksin ostamisen kieltämistä Ruotsin malliin.

Arhinmäen mielestä olisi aika miettiä kriittisesti seksin ostoa koskevaa lainsäädäntöä, Lipponen taas uskoo kriminalisoinnin voivan edistää ihmiskauppaan puuttumista.

Ehdokkaista vain Eva Biaudet sanoo suoraan kannattavansa seksin oston kriminalisointia.

Väyrynen, Essayah, Lipponen ja Biaudet nimeävät Suomen kiireellisimmin ratkaistaviksi tasa-arvopulmiksi työelämä-, ura- ja palkkakysymykset. Arhinmäki puuttuisi ensimmäisenä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyyn.

Palkkaeroja Väyrynen kaventaisi pitämällä kiinni nykyisen samapalkkaisuusohjelman tavoitteista. Essayahin mielestä olisi tärkeää ehkäistä ammattien eriytymistä sukupuolen mukaan. Paavo Arhinmäki nostaa esiin lasten hoivavastuun jakamisen tasan miesten ja naisten kesken ja perinteisen sukupuolijaon purkamisen sekä työelämässä että koulutuksessa.

Myös Lipponen vaatii asennemuutosta: Käsitykset naisten ja miesten aloista olisi purettava jo koulussa. Biaudet ottaisi käyttöön Islannin niin sanotun 6+6+6-mallin vanhempainvapaissa ja jakaisi vanhemmuuden kustannukset tasan työnantajien kesken.

Arhinmäki, Lipponen ja Biaudet nimeävät itsensä feministeiksi. Sari Essayah vastaa olevansa tasa-arvon kannattaja ja Väyrynen "laaja-alaisen yhteiskunnallisen tasa-arvon kannattaja".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.