Mika Myllylän Olivia-tytär julkaisi harvinaisen yhteiskuvan Wiljami-veljensä kanssa – "Oon susta ihan hemmetin ylpeä"

Olivia Myllylä onnittelee sosiaalisessa mediassa pikkuveljeään Wiljami Myllylää.

Edesmenneen hiihtäjälegenda Mika Myllylän tytär Olivia Myllylä julkaisi harvinaisen yhteiskuvan Instagram-tilillään veljensä Wiljami Myllylän kanssa. Kuvassa Olivia onnittelee pikkuveljeään, joka täytti viime viikonloppuna 21 vuotta.

–Pysy aina pikkuveljenä.  On ollut inspiroivaa seurata sun kasvutarinaa, kuinka susta on kasvanut ihan äärettömän lahjakas, viisas ja sydämellinen miehenalku. Sun elämänasennetta voi vain ihailla ja siitä ois monella meistä opittavaa! Toivon, ettet koskaan menetä sitä lapsenmielisyyttä, elämäniloa ja energisyyttä mikä susta kumpuaa. Oon susta ihan hemmetin ylpeä, Olivia kirjoittaa kuvansa yhteyteen ja päätti kirjoituksen onnitteluun.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tällä kaudella Rauman Lukon U20-joukkueessa kiekkoillut Wiljami kertoi Instagram-tilillään viime marraskuussa avoimesti painineensa pahan alkoholiongelman kanssa jo yli kahden vuoden ajan. 

– Tää on ehkä vaikeimpia asioita, mitä oon elämässäni tehnyt, mutta haluan olla rehellinen, koska uskon sen helpottavan mun pahaa oloa. Oon paininut reilu 2 vuotta pahan alkoholiongelman kanssa, Wiljami kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Wiljami kertoo saaneensa apua alkoholiongelmaansa, mutta ei ole toistaiseksi ollut tarpeeksi vahva pysymään kuivilla. Nyt Wiljami on kuitenkin valmis suureen elämänmuutokseen ja hakeutunut hoitoon.

– Nyt mulla tuli kuitenkin pohja vastaan ja päätin tehdä elämäni parhaan päätöksen. Oon hankkinut jälleen apua sairauteeni ja haluan raitistua. Nyt on aika keskittyä hoitamaan itseni kuntoon, ja siksi jääkiekko ja pelihommat jää tauolle.

Wiljami nähtiin viime vuonna suositussa Rantabaari-sarjassa, jossa hän näytteli itsesään, liigapelaajaa. Katso kohtaus videolta:

Mika Myllylän Wiljami-poika vierailee Rantabaari-sarjassa - katso kohtaus tästä! 0:56

Hiihtäjälegenda Mika Myllylän kuolemasta tuli viime heinäkuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. Kolmen lapsen isä oli yksi menestyneimpiä suomalaishiihtäjiä. Hän voitti urallaan muun muassa olympiakultaa Naganossa vuonna 1998 sekä useita maailmanmestaruuksia.

Olivia julkaisi isänsä vuosipäivänä Instagram-tilillään lapsuuskuvan, jossa hän on hiihtämässä ja Mika-isä on ladun vieressä. Kuvan yhteyteen hän kirjoitti koskettavan tekstin.

– Kaikki kestää aikansa paitsi viiltävän musta tuska joka hälvenee muuttuen voimavaraksi. Kaikki kestää aikaa mutta himmentyen, hälventyen, kultaantuen: Itku, kosketus, katseesi palo. Eilen vielä hengittäminen sattui. Tänään tunnen jo tuulen lohdutuksen. Huomenna jaksan hymyillä.

– Niin kauan aikaa, mutta silti niin vähän. Suru ei lopu koskaan, se vain muuttaa muotoaan. 10 vuotta, Olivia kirjoittaa.

Olivia kertoi vuonna 2017 ilmestyneessä Kaj Kunnaksen Kohtaaminen-kirjassa muistoja isästään ja tämän kuolemasta

Urheilusankarin elämä kääntyi syöksylaskuun vuoden 2001 dopingkäryn jälkeen ja Myllylä kärsi viimeisinä vuosinaan vaikeasta päihdeongelmasta. Olivian mukaan isä haki apua alkoholismiinsa muun muassa Minnesota-hoidosta, mutta mikään ei tuntunut auttavan.  

– Kun iskä muutti perässämme Kokkolaan, vietimme viikonloppuja yhdessä ja harrastimme. Aina se ei kuitenkaan onnistunut. Olin ehdoton alkoholin suhteen, enkä halunnut nähdä iskää humalassa. Hän soitteli minulle usein, kun putki oli päällä. Iskä sanoi aina puhelimessa, että minä sinua niin kovasti rakastan, olet minun pikku-Oliviani. Minulle jäi kuitenkin kylmä fiilis iskän ryyppyputkista, Olivia muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat