Mika Myllylän Olivia-tytär avoimena isänsä kuolemasta uutuuskirjassa: "Niin moni asia jäi selvittämättä"

Olivia Myllylä kertoo tarinansa Kaj Kunnaksen Kohtaamisia-kirjassa. 

Eilen maanantaina 23. lokakuuta kauppojen hyllyille ilmestynyt Kohtaaminen-kirja (Mistake Media) sisältää 13 koskettavaa selviytymistarinaa, jotka on koonnut toimittaja Kaj Kunnas

Teoksen ensimmäisessä kappaleessa ääneen pääsee edesmenneen hiihtolegenda Mika Myllylän tytär Olivia Myllylä, 18. Olivia kertoo kirjassa muistoja isästään ja tämän kuolemasta. 

Urheilusankarin elämä kääntyi syöksylaskuun vuoden 2001 dopingkäryn jälkeen ja Myllylä kärsi viimeisinä vuosinaan vaikeasta päihdeongelmasta. Olivian mukaan isä haki apua alkoholismiinsa muun muassa Minnesota-hoidosta, mutta mikään ei tuntunut auttavan.  

– Kun iskä muutti perässämme Kokkolaan, vietimme viikonloppuja yhdessä ja harrastimme. Aina se ei kuitenkaan onnistunut. Olin ehdoton alkoholin suhteen, enkä halunnut nähdä iskää humalassa. Hän soitteli minulle usein, kun putki oli päällä. Iskä sanoi aina puhelimessa, että minä sinua niin kovasti rakastan, olet minun pikku-Oliviani. Minulle jäi kuitenkin kylmä fiilis iskän ryyppyputkista, Olivia muistelee. 

Olivia kertoo teoksessa myös hetkestä, jolloin sai kuulla isänsä kuolleen. Hän oli viettämässä kesäpäivää huvipuistossa, kun äiti soitti ja kertoi, että on sattunut jotain pahaa. 

– Paluumatkalla autoradio pysyi suljettuna, mutta aloin saada suruviestejä puhelimeeni. Ajattelin, että nyt se on tapahtunut, mutta en halunnut päästää ajatusta läpi. En halunnut uskoa sitä. Kotiin päästyämme äiti kertoi, että iskä on kuollut, hän kertaa tapahtumia.

Mika Myllylä löydettiin kotoaan kuolleena 5. heinäkuuta vuonna 2011. Kuolema oli tapaturma. 

– Minulla olisi ollut iskälle vielä paljon sanottavaa. Olisin oikeasti halunnut tutustua häneen. Toivon, että olisin voinut auttaa häntä, asettua hänen asemaansa, tuntea sen kivun ja ymmärtää, miksi. Niin moni asia jäi selvittämättä. Jäljellä on vain toive, että iskä näkisi minut jostain ja tietäisi, että kaikki on hyvin, Myllylä toteaa.

10:00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja