Mika Myllylän Olivia-tytär muistelee isäänsä – julkaisi kuvan lapsuudestaan: "Suru ei lopu koskaan, se vain muuttaa muotoaan"

Mika Myllylä menehtyi kymmenen vuotta sitten.

Hiihtäjälegenda Mika Myllylän kuolemasta tuli eilen 5. heinäkuuta kuluneeksi kymmenen vuotta. Kolmen lapsen isä oli yksi menestyneimpiä suomalaishiihtäjiä. Hän voitti urallaan muun muassa olympiakultaa Naganossa vuonna 1998 sekä useita maailmanmestaruuksia.

Hiihtäjälegendan tytär Olivia Myllylä julkaisi isänsä vuosipäivänä Instagram-tilillään lapsuuskuvan, jossa hän on hiihtämässä ja Mika-isä ladun vieressä. Kuvan yhteyteen hän kirjoitti koskettavan tekstin.

– Kaikki kestää aikansa paitsi viiltävän musta tuska joka hälvenee muuttuen voimavaraksi. Kaikki kestää aikaa mutta himmentyen, hälventyen, kultaantuen: Itku, kosketus, katseesi palo. Eilen vielä hengittäminen sattui. Tänään tunnen jo tuulen lohdutuksen. Huomenna jaksan hymyillä.

– Niin kauan aikaa, mutta silti niin vähän. Suru ei lopu koskaan, se vain muuttaa muotoaan. 10 vuotta, Olivia kirjoittaa.

Jos et näy julkaisua, voit katsoa sen tästä.

Olivia kertoi vuonna 2017 ilmestyneessä Kaj Kunnaksen Kohtaaminen-kirjassa muistoja isästään ja tämän kuolemasta

Urheilusankarin elämä kääntyi syöksylaskuun vuoden 2001 dopingkäryn jälkeen ja Myllylä kärsi viimeisinä vuosinaan vaikeasta päihdeongelmasta. Olivian mukaan isä haki apua alkoholismiinsa muun muassa Minnesota-hoidosta, mutta mikään ei tuntunut auttavan.  

– Kun iskä muutti perässämme Kokkolaan, vietimme viikonloppuja yhdessä ja harrastimme. Aina se ei kuitenkaan onnistunut. Olin ehdoton alkoholin suhteen, enkä halunnut nähdä iskää humalassa. Hän soitteli minulle usein, kun putki oli päällä. Iskä sanoi aina puhelimessa, että minä sinua niin kovasti rakastan, olet minun pikku-Oliviani. Minulle jäi kuitenkin kylmä fiilis iskän ryyppyputkista, Olivia muistelee. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja