Mikä ihmeen OnlyFans? Näin eroottisesta sisällöstään tunnettu ja ilmiöksi noussut palvelu toimii

Aikuisviihteen kulutus lisääntynyt korona-aikana: 22-vuotias Milla kertoo MTV Uutisille, miksi lataa rohkeita kuvia nettiin 5:50
Aikuisviihteen kulutus lisääntynyt korona-aikana: 22-vuotias Milla kertoo MTV Uutisille, miksi lataa rohkeita kuvia nettiin.

Mikä on OnlyFans? Voiko OnlyFansilla tienata rahaa? Tällainen on Suomessakin ilmiöksi noussut palvelu.

Mikä on OnlyFans?

OnlyFans on vuonna 2016 perustettu palvelu, joka perustuu tilausmalliin. Sisällöntuottajat tuottavat sisältöjä, joita fanit sitten tilaavat itselleen esimerkiksi kuukausimaksua maksamalla.

Voiko OnlyFansia käyttää Suomessa?

Onlyfansilla on käyttäjiä myös Suomessa. Esimerkiksi Milla lataa alastonkuvia nettiin maksua vastaan.

Mitä OnlyFansissa julkaistaan?

OnlyFansissa voisi julkaista esimerkiksi musiikkia, reseptejä, kokkaus- ja liikuntaohjeita. Sisällöt voivat liittyä mihin vain, mutta sivusto on noussut otsikoihin lähinnä eroottisten sisältöjensä kautta. Se on suosittu seksityöntekijöiden keskuudessa.

Sivustolla voi kuvien ja videoiden lisäksi julkaista esimerkiksi ääntä ja tekstejä. OnlyFansissa voi myös myydä "personoituja sisältöjä", kuten kahdenkeskisiä juttutuokioita.

Onko OnlyFansissa julkkiksia?

Paljonko OnlyFans maksaa?

OnlyFans-tilauksen kuukausihinta voi vaihdella viiden ja 50 dollarin välillä; toisaalta sisällöt voivat olla myös maksuttomia, tai vain tietyille julkaisuille voi määritellä hinnan.

Tilin omistaja voi myös luoda tilauspaketteja, joissa seuraaja tilaa useamman kuukauden kerralla. Niiden maksimihinta on 250 dollaria. Sivustolla voi myös antaa tippiä.

Voiko OnlyFansilla tienata rahaa?

Somevaikuttajille vinkkejä jakavan Influencer marketing hubin mukaan keskimääräinen OnlyFans-sisällöntuottaja tienaa noin 180 dollaria kuukaudessa. OnlyFans ottaa itselleen 20 prosenttia tilin tuotoista.

OnlyFansilla voi tienata, jos onnistuu keräämään itselleen seuraajia. Ilman uskollisia faneja rahaakaan ei luonnollisesti tipu.

Jotta tilillä voisi aidosti tienata, OnlyFans vaatii työtä. Esimerkiksi tienausvinkkisivusto Homegrown income kehottaa julkaisemaan jotakin vähintään kahden päivän välein. Sisällön pitäisi olla eksklusiivista ja innostaa tilaamaan, minkä lisäksi fanien kanssa tulee olla usein aktiivisessa vuorovaikutuksessa.

– Johdonmukaisuus ja kommunikaatio ovat avainasemassa. Tee julkaisuaikataulu ja yritä pysyä siinä, vastaa kommentteihin ja yksityisviesteihin. Anna faniesi tuntea, että he ovat oma yhteisönsä, joka on tarkoituksella rakennettu, jotta he voisivat päästä sinua lähemmäs, OnlyFans itse neuvoo blogissaan.

Onko OnlyFansille sovellusta?

Onlyfans ei ole sovellus; sitä siis käytetään nettisivun kautta.

Onko OnlyFans turvallinen?

Sivustolla on mahdollista käyttää kaksivaiheista todennusta ja lisätä vesileima sisältöihin. Siellä voi myös estää käyttäjiä.

OnlyFans kertoo ottavansa sisältöjensä kopiointiyritykset "hyvin vakavasti". Metron mukaan esimerkiksi kuvakaappauksen ottaminen OnlyFans-sisällöistä ei iOs- tai Android-laitteilla onnistu, vaan tuloksena on tyhjä, musta ruutu.

OnlyFansin sisällöntuottajat kuitenkin järkyttyivät, kun valtaisa määrä maksumuurin takana olleita sisältöjä vuoti nettiin helmikuussa 2020. OnlyFansin mukaan kyse ei ollut hakkeroinnista. Ilmeisesti materiaalit oli saatu sivuston tilaajien kautta: kuvista ja videoista maksaneet henkilöt siis jakoivat normaalisti maksulliset sisällöt eteenpäin, kertoo The Verge.

Video: Pikkuisen lisää sukanvarteen? Testaa helpot rahansäästökikat:

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45

Lue myös:

    Uusimmat