Mainos

Minkälainen firma on uusi suomalainen HMD? Tällainen yhtiö valmistaa pian Nokia-puhelimia

4:46

HMD global on uusi yhtiö, joka on perustettu valmistamaan mobiililaitteita Nokian tavaramerkillä.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja se on myös rekisteröity Suomeen.  

Nokia saa HMD:ltä tavaramerkkeihin ja patentteihin liittyviä rojaltimaksuja.

Avainhenkilöt ovat yhtiön mukaan kokeneita johtajia alalla. Toimitusjohtaja Arto Nummela on työskennellyt Nokialla. Viimeksi hän on ollut Microsoftin palveluksessa vastaten Microsoftin matkapuhelinliiketoiminnoista osassa Aasiaa sekä Lähi-idässä ja Afrikassa.  

HMD:n hallituksen puheenjohtajan Florian Seichen tausta on niin ikään Nokiassa. Hän on tällä hetkellä Microsoftilla varajohtaja vastuualueenaan Microsoftin mobiililaitteiden myynti ja markkinointi Euroopassa.

Seiche on ollut myös taiwanilaisen matkapuhelinvalmistajan HTC:n palveluksessa sekä työskennellyt muiden kansainvälisten tuotemerkkien parissa.

Nokian tavaramerkillä markkinoitujen puhelinten valmistajaksi tulee taiwanilaisen sopimusvalmistajan Hon Hai/Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile.  

Nokia kertoo tehneensä HMD:n ja FIH:in kanssa yhteistyösopimuksen. HMD saa hyödyntää FIH:in valmistus- ja toimituskanavia. HMD:llä on kuitenkin täysi toiminnallinen määräysvalta Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta.

HMD saa myös yksinoikeuden myynti- ja markkinointikanavaan, jonka FIH hankkii Microsoftilta.  

Osana sopimusta FIH ostaa Microsoftin Hanoissa Vietnamissa sijaitsevan tehtaan.

– Olemme vaikuttuneita HMD:n johtoryhmän kokemuksesta ja kyvykkyydestä ja olemme sitoutuneita tukemaan heitä valmistuksen, teknologian ja jakeluketjun alueilla sekä tarttumaan yhdessä markkinoiden tuleviin mahdollisuuksiin, kertoo FIH:n hallituksen puheenjohtaja Vincent Tong tiedotteessa.  

Foxconn valmistaa useiden elektroniikkabrändien tuotteita. Niihin kuuluu muun muassa Apple. Foxconn valmistaa tuotteitaan Kiinassa, jossa on ilmennyt kiistoja yhtiön työntekijöiden kohtelusta.  

Foxconn on yksi maailman suurimmista työnantajista. Konsernin palveluksessa on yli miljoona työntekijää.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.