Miina Äkkijyrkkä yllätti Kesäterassilla – intoutui kajauttamaan komean laulun

Miina Äkkijyrkkä innostui lauluun Kesäterassilla 1:16
Katso video! Miina Äkkijyrkkä laittoi lauluksi Kesäterassi-ohjelmassa

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä vieraili MTV:n Kesäterassi-ohjelmassa.

Taiteilija ja kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä vieraili MTV:n Kesäterassi-ohjelmassa kertomassa kuulumisiaan. Samalla hän paljasti, miksi lehmät ovat niin rakkaita. Räväkkänä taiteilijana tunnettu Äkkijyrkkä muun muassa kertoi signeeranneensa teoksiaan useilla eri nimillä.

– Nimethän on upeita. Jos haluaa vaihtaa persoonallisuutta, niin voi vaihtaa signeerausta ja nimeä, Äkkijyrkkä kertoo ja paljastaa eri allekirjoituksia olevan ainakin 12.

Äkkijyrkkä on erityisen tunnettu nauta-aiheisista teoksistaan ja hän kertoo rakkauden nautoihin syntyneen jo lapsena. Inspiraatiota lehmistä taiteilija on ammentanut jo vuosikymmeniä ja hän paljastaa veistäneensä ensimmäisen lehmänsä jo nelivuotiaana.

– Työ tekijäänsä neuvoo. Kun on kiinnostus ja pohjatieto, niin inhimillinen kiinnostus kerää tietoa vanhan tiedon päälle. Vieläkin minulla on suuri innostus sitä kohtaan.

Lukuisia nauta-aiheisia veistoksia tehnyt Äkkijyrkkä kertoo, että naudan muotokieli ja formaatti kiinnostavat häntä, vaikka jo kouluaikoina opettaja oli kehottanut häntä tekemään muuta kuin lehmiä.

– Naudan ilmeillä, silmillä, korvilla, liikkeellä, sekä miten ne ovat asettuneet laumaan kerron miltä tuntuu, Äkkijyrkkä pohtii.

Haastattelun lopuksi ohjelman juontaja Antero Mertaranta vielä yllättää Äkkijyrkän.

– Tiedän, että olet melkoinen musikantti ja laulaja, niin päätetään ohjelma lauluesitykseen, Mertaranta kehaisee.

Räväkkä Äkkijyrkkä ei aikaile hetkeäkään vaan kajauttaa ilmoille komean laulun haastattelun lopuksi.

Katso Äkkijyrkän komea esitys yllä olevalta videolta!

Kesäterassi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat