Mies piti viittä lasta vankinaan aikuisiksi asti kellarissa Hollannissa – uutta tietoa tapauksesta: Perheen isä oli saanut halvauksen vuosia sitten

Mies piti viittä lasta vankinaan aikuisiksi asti kellarissa Hollannissa – uutta tietoa tapauksesta 0:20

Alankomaiden kauhuperheen tapauksesta on paljastunut lisää tietoja. DutchNews.nl ja De Telegraaf kertovat, että pidätetty 58-vuotias mies on itävaltalainen ja hänet tunnetaan nimellä Josef B. Tietojen mukaan hän on puuseppä.

Poliisi ei ole vahvistanut miehen henkilöllisyyttä.

Ruinerwoldin pormestari Roger de Groot on vahvistanut, että mies on pidätetty ja että hän ei ole tilalta löytyneiden ihmisten isä.

Pormestarin mukaan lasten äiti on kuollut ennen kuin perhe muutti maatilalle.

Miehen suhdetta perheeseen ei ole paljastettu. Aiempien tietojen mukaan miehen epäiltiin olevan perheen isä.

Poliisi on vahvistanut, että maatilalla eristyksessä pidetyt perheen lapset ovat 18–25-vuotiaita.

The Telegraphin mukaan perheen isä löytyi sairaana sängystä. Viranomaiset uskovat, että hän on saanut halvauksen vuosia sitten. 

Mies pyysi apua baarimikolta

Tapaus paljastui, kun vanhin lapsista onnistui pakenemaan. Hän meni paikalliseen baariin ja tilasi viisi olutta.

Baarin omistaja Chris Westerbeekin mukaan hämmentyneen oloinen nuori mies kävi hänen baarissaan kaksi kertaa saman viikon aikana. Toisella kerralla hän ei tilannut mitään, vaan pyysi apua.

– Hän ei sanonut paljoa, vain että hän tarvitsee apua ja ettei hän voi mennä enää kotiin. Silloin ajattelin, että minun täytyy soittaa poliisille, Westerbeek kertoi ABC Newsille.

Westerbeekin mukaan apua pyytänyt nuori mies oli pukeutunut 1970-luvun tyylisiin vaatteisiin, hänellä oli pitkät hiukset ja parta ja hän vaikutti rähjäiseltä. Hän myös kertoi, ettei hän ollut käynyt ulkona yhdeksään vuoteen.

– Hänellä ei ollut mitään tietoa siitä, missä hän oli ja mitä hän oli tekemässä. Hän vain kertoi paenneensa, Westerbeek kertoo.

Sisäänkäynti piilotettu

Paikallinen poliisi kertoi lausunnossaan, että he löysivät kuusi ihmistä pienestä huoneesta talossa. Huoneen pystyi lukitsemaan eikä kyseessä ollut kellari.

Poliisin mukaan on mahdollista, että henkilöt ovat voineet pysyä tilassa yhdeksän vuoden ajan.

Sisäänkäynti tilaan oli piilotettu olohuoneen kaapin taakse.

– He sanoivat olevansa perhe, isä ja viisi lasta, poliisin lausunnossa lukee.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa, että perhe olisi odottanut maailmanloppua.

Josef B. vuokrasi maatilaa. Vuokraemännän mukaan hän maksoi vuokran aina ajallaan, eikä vuokraemäntä koskaan nähnyt muita ihmisiä tilalla.

Perheenjäsenten tietoja ei löydy rekistereistä.

Lue myös:

    Uusimmat