Mies otti yhteyttä somessa ja käytti hyväkseen kahdeksaa tyttöä Helsingissä – sai lähes viiden vuoden vankeustuomion

Miten seksuaalirikokset saadaan loppumaan? 16:57
Lasten hyväksikäytöstä vaaditaan kovempia tuomiota.

32-vuotias mies on tuomittu lähes viideksi vuodeksi vankeuteen useista lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tuomion antoi Helsingin käräjäoikeus.

Vuonna 1986 syntynyt Hedayatullah Safi katsottiin syylliseksi seitsemään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja yhteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Teot tapahtuivat huhtikuun ja heinäkuun välisenä aikana viime vuonna, ja osa teoista jatkui parin kuukauden alan.

Oli lapsiin yhteydessä somessa

Safi oli sosiaalisen median välityksellä ollut yhteydessä kahdeksaan 14–15-vuotiaaseen tyttöön. Viestittelyllään hän altisti lapsia seksuaaliselle sisällölle ja lähetti heille seksuaalisesti latautunutta aineostoa.

Tekijä pyysi myös lapsia tapaamaan itseään, ja onnistuikin tapaamaan heistä kolmea. Yhden lapsen kanssa hän on ollut myös seksuaalista kanssakäymistä ja muita seksuaalisia tekoja. Näiden osalta mies sai tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Safi tuomittiin 4 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Mies määrättiin myös maksamaan uhreille huomattavia korvauksia. Yhteensä kärsimyskorvauksia ja vastaavia tuli maksettavaksi 21 000 euron verran.

Suurimmat korvaukset yksittäiset korvaukset olivat 10 000 euron korvaus kärsimyksestä, 500 euroa kiputilasta ja 2500 tilapäisestä haitasta, jotka maksettiin kaikki yhdelle uhreista. Muiden uhrien korvaukset vaihtelivat 1800 ja 1200 euron välillä.

Lue myös:

    Uusimmat