Mies leikki rantaan ajautuneella otuksella – tilanteen vaarallisuus selvisi vasta jälkikäteen: "Tämän vuoksi naiset elävät miehiä pidempään"

Mies kuvasi itseään leikkimässä meduusamaisen eliön kanssa. Myöhemmin kävi ilmi, että pelleily olisi voinut johtaa vakaviin vammoihin.

Kaikkea rannalta löytämäänsä ei kannata koskea saati maistaa. Pahimmillaan harkitsemattomat teot voivat nimittäin johtaa vakaviin vammoihin ja tuskallisiin oireisiin.

Tämän sai oppia TikTok-käyttäjä @alexa_reed2, joka löysi rannalta omituisen näköisen "meduusan", jolla päätti alkaa leikkimään. Mies tallensi videolle, miten koskettelee kellukemaista eliötä ja nostaa sen ylös.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se liikkuu vielä. Aion nuolaista sitä, mies sanoo ja lipaisee kielellään otusta.

Jälkikäteen kävi ilmi, että miehellä kävi moukan tuuri, kun mitään pahempaa ei sattunut. Kuten luontoaiheisia videoita somessa jakava @mmdiaye_97 nostaa esille, hassun näköinen otus on portugalinsotalaiva. Otus voi aiheuttaa ihmiselle vakavia vammoja ja harvinaisissa tapauksissa johtaa jopa kuolemaan.

– Tämän vuoksi naiset elävät miehiä pidempään, luontotietäjä totesi 7,8 miljoonaa katselukertaa keränneellä videollaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Portugalinsotalaiva voi pahimmillaan tappaa

Portugalinsotalaivat ovat polttiaiseläimiä, jotka elävät lämpimissä vesissä ympäri maailmaa. Portugalinsotalaiva on useista erikoistuneista polyypeista koostuva yhdyskunta, joka muodostaa laivaa muistuttavan kokonaisuuden.

Ryhmittymällä on vedenpinnan yläpuolelle nouseva kelluke, joka toimii purjeen tavoin liikkumisessa. Veden alla portugalinsotalaivalla on pitkät pyyntilonkerot, jotka voivat yltää parhaimmillaan useiden kymmenien metrien päähän.

Lonkeroiden päässä olevat polttiaissolut lamaannuttavat ja tappavat kaloja sekä muita pieniä eliöitä. Ihmisen ihoon osuessaan polttiaissolut aiheuttavat tuskallista poltetta ja toisinaan vakavia vammoja. Pahimmillaan ne lamauttavat uimarin ja johtavan hukkumiseen.

Jätä meduusat rauhaan

Myöhemmin TikTok on lisännyt miehen portugalinlaivoja käsitteleviin videoihin huomautuksen toiminnan vaarallisuudesta. Mies itse on kertonut olevansa edelleen hengissä ja varoittanut seuraajiaan toimimasta kuin hän.

Meren rannalta voi löytyä myös muita polttiaiseläimiä, kuten meduusoja, jotka voivat ihmisiin osuessaan aiheuttaa tuskallisia oireita. Vedessä uivat tai rannoille ajautuneet eliöt onkin syytä jättää rauhaan.

Kiinassa nähty "ihmiskasvoinen" kala järkytti ihmisiä vuonna 2019. Katso videolta, miltä otus näytti!

Lue myös:

    Uusimmat