Kaylin piteli tietämättään käsissään järjettömän vaarallista eläintä – "Olet elossa vain siksi, että se antoi sinun elää"

Balilla vieraillut Kaylin jakoi videon hetkestä, jolloin tuli tietämättään pidelleeksi yhtä maailman vaarallisimmista eläimistä.

TikTok-käyttäjä Kaylin Phillips jakoi hurjan muiston muutaman vuoden takaisesta vierailustaan Balilla, kertoo muun muassa Mirror. Viraaliksi nousseella videolla nainen pitelee pienenpientä mustekalaa kämmenellään samalla, kun sen päälle pirskoteltiin vettä. Kommenteissa hän kertoo  "leikkineensä" kahden mustekalan kanssa 20 minuutin ajan.

Kolme tuntia myöhemmin Kaylin kertoo jo soittaneensa isälleen itkien, sillä vasta kohtaamisen jälkeen nainen oli ottanut selvää, millaista eläintä olikaan pidellyt.  Nainen kertoo nimittäin tajunneensa, että oli pidellyt käsissään "yhtä vaarallisimmista eläimistä".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisella videollaan amerikkalainen Kaylin kertoo kyseisen muiston olevan kolmen vuoden takaa, kun hän oli Balilla opiskelemassa ja tekemässä dokumenttia eläinten hyvinvoinnista. 

Vastamyrkkyä ei ole

Pienen tutkailun jälkeen kävi nimittäin ilmi, että naisen kämmenellä oli lepäillyt Hapalochlaena-sukuun kuuluva mustekala.

Luonnonsuojelujärjestö Ocean Conservancy kertoo sivuillaan, että kyseistä mustekalaa, joita on yhteensä neljä eri lajia, pidetään yhtenä merten tappavimpana eläimenä, sillä sillä on tarpeeksi myrkkyä tappamaan jopa 26 ihmistä minuuteissa. Myrkky on 1000 kertaa syanidia voimakkaampaa. Ihmisten onneksi eläin ei kuitenkaan ole aggressiivinen: se puree vain, jos kokee olonsa uhatuksi.

Karmivaa on kuitenkin se, että ihminen saattaa olla täysin tietämätön puremasta, ennen kuin on jo liian myöhäistä. Myrkky voi halvaannuttaa. Vastamyrkkyä ei ole.

"Sääntö numero 1"

Videota on katsottu yli 7,4 miljoonaa kertaa, ja sitä on kommentoitu tuhansia kertoja.

– Sääntö numero yksi villieläimistä: Jos siinä on kirkkaita värejä, se on 90-prosenttisella varmuudella myrkyllinen, totesi eräs kommentoija.

– Olen katsonut tarpeeksi Animal Planetia tietääkseni, että kauniit eläimet, joissa on kirkkaita värejä, ovat älä koske -vyöhykkeellä, kommentoi toinenkin.

– Olet elossa vain siksi, että se antoi sinun elää, muistutti yksi kommentoija.

Mustekala on yleinen näky esimerkiksi Australian rannikolla.

– Kasvoin Australiassa.... Sydämeni hakkasi vain katsoessani tätä, tunnustikin eräs kommentoija.

– Kun mustekala kohtelee sinua paremmin kuin jotkut miehet, sanaili yksi.

Moni kommentoija muistutti, ettei luonnossa esiintyviin eläimiin tulisi koskea.

Tämä jättiläismäinen mustekala puolestaan yllätti tutkijat Meksikonlahdella vuonna 2019:

Jättiläismäinen mustekala yllätti meritutkijat Meksikonlahdella 0:29

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.


Lue myös:

    Uusimmat