Mies lähetti lapsipornoa perheelliselle ystävälleen – vältti tuomion, koska ei tiennyt, mitä videolla on

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi kauniaislaismiehen syytteen lapsen hyväksikäyttöä esittävän materiaalin levittämisestä. Oikeus katsoi, ettei mies tiennyt, millaisen videon lähetti eteenpäin ystävälleen.

Tapaus sattui joulukuussa vuonna 2019. Mies oli lähettänyt Messenger-sovelluksessa pitkäaikaiselle ystävälleen videon, jossa tyttö harrastaa oraaliseksiä ja yrittää yhdyntää 3–4-vuotiaan pojan kanssa.

Videon oli lähettänyt miehelle tämän tuttava.

Kertoi oikeudessa tietämättömyydestään

Mies kertoi oikeudessa, ettei ollut tiennyt kyseessä olevan "ruma video". Hän kertoi videon lähettäneen tuttavan lähettävän hänelle yleensä hauskoja videoita ja hän vastaavasti lähettää niitä eteenpäin muille tuttavilleen pitääkseen yhteyttä. Hän ei kertomansa mukaan aina katso videoita ennen eteenpäin lähettämistä. Siksi hän oli lähettänyt myös nyt käsiteltävän olevan videon eteenpäin.

Hän kertoi oikeudessa, että ei olisi lähettänyt videota eteenpäin ystävälleen jos olisi tiennyt sen sisällöstä, sillä ystävällä itsellään oli lapsia.

Miehen ystävä oli suuttunut videosta ja kasvokkain käynyt siitä miehen kanssa keskustelua ilmoittaen pitävänsä videon sisältöä sairaana. Keskustelussa ystävälle jäi käsitys, ettei mies tiennyt millaisesta videosta oli kyse, sillä hän oli hämmentynyt eikä tiennyt, mistä mies puhuu.

Käräjäoikeus piti uskottavana

Käräjäoikeus piti todistajana kuullun ystävän kertomuksen perusteella uskottavana väitettä siitä, että mies oli lähettänyt videon ystävälleen niin, ettei etukäteen ollut selvittänyt onko videolla epäasiallista materiaalia.

– Käräjäoikeus pitää epäuskottavana sitä, että [mies] olisi tietoisena nyt kysymyksessä olevan videon sisällöstä lähettänyt sen [ystävälleen] tietäen, että [ystävä] pahoittaisi siitä mielensä, tuomiossa kerrotaan.

Vuonna 1998 syntyneen miehen syyte sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta hylättiin.

"Tuntuu että lapsilla ei ole mitään arvoa". Videolla Rikospaikka-ohjelma käy läpi, millaista työtä on tutkia lasten hyväksikäyttömateriaalia ja millaisia tavanomaiset tapaukset ovat. Poliisi kertoo myös paljonpuhuvan esimerkin tällaisistä rikollisista.

6:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja