Mies hakkasi nukkuvaa puolisoaan keittiöveitsellä Kittilässä – 5-vuotias nukkui vieressä, kun äiti tapettiin

Lapin käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen miehen 11 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen puolisonsa taposta. Mies iski naista keittiöveitsellä eri puolille kehoa noin 20 kertaa. Nainen oli väkivallan alkaessa nukkumassa parin viisivuotiaan lapsen kanssa. Rikos tapahtui maaliskuussa Kittilässä.

Mies tunnusti oikeudessa väkivallan, mutta sanoi, ettei muista tapahtumista mitään. Hän kiisti tienneensä, että lapsi nukkuu samassa huoneessa.

Mies oli oikeuden mukaan teon aikaan päihtynyt. Hänelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teon tehdessään syyntakeinen, eli ymmärsi teon seuraukset.

Oikeus: Ei erityisen julma tai törkeä teko

Syyttäjä haki miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Oikeus kuitenkin katsoi, että murhan tunnusmerkit eivät täyttyneet.

–  Vaikka tekoa on epäilyksettä pidettävä myös julmana ja vaikka tekijän ja uhrin yhteisen pienen lapsen läsnäolo tekotilanteen alkuvaiheessa on ollut omiaan lisäämään uhrin kokemaa kauhua teon alkuvaiheessa, tekoa ei voida pitää edellä mainitussa lainkohdassa tarkoitetulla tavalla erityisen julmana.

Oikeus katsoi, että Veli-Tapio Einari Keskitalo, 51, tappoi naisen riidan jälkeen.

–  Asiassa on myös ilmeistä, että Veli-Tapio Keskitalo on ollut puukotuspäätöksen tehdessään sitä edeltäneen riidan aiheuttamassa kiihtymystilassa. Nämä seikat puhuvat kokonaisarvostelussa teon törkeyttä vastaan, tuomiossa todetaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja