Mies ampui valkoposkihanhea ilmakiväärillä päähän Hangon keskustassa – oli ymmärtänyt poliisin antaman "luvan" kovin väärin

9:12
Valkoposkihanhien metsästys on ollut iso keskustelunaihe viime aikoina. Video kertoo, mistä asiassa on kyse.

Vuonna 1969 syntynyt mies tuomittiin luonnonsuojelurikoksesta sakkoihin tämän ammuttua valkoposkihanhea Hangossa.

Tapaus sattui vuoden 2018 elokuussa Hangon keskustassa, jossa mies oli ampunut valkoposkihanhea päähän ilmakiväärillä. Valkoposkihanhi oli sokeutunut ja vahingoittunut, ja poliisi joutui lopettamaan eläimen.

Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen, sillä hänen mukaansa poliisista oli kerrottu hänelle, että hän voi käyttää ilmakivääriä pienten lintujen ja jänisten ampumiseen. Tapauksessa kuullun poliisin mukaan keskustelu oli koskenut pullojen ampumista, ei jänisten tai lintujen ampumista. Oikeus toteaa, että mies olisi metsästystä ja luonnonsuojelua koskevan sääntelyn selvittämisen avulla voinut perustellusti olettaa, että lintujen metsästykseen liittyy Suomessa rajoituksia.

Mies tuomittiin 45 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti 1260 euron seuraamusta. Lisäksi hänet määrättiin menettämään valtiolle kuolleen valkoposkihanhen arvo, joka on 336 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja