Mainos

Mielipidemittaus: Ruotsin kuningashuoneen suosio romahtanut

Massiivisesta mediamyllytyksestä huolimatta, tai ehkä jopa siitä syystä monarkian suosio laskee, osoittaa tuore mielipidemittaus. Ruotsin kuningashuone menettää tukeaan vielä nopeammin kuin monarkia.

Vielä 15 vuotta sitten 70 prosenttia ruotsalaisista kannatti monarkiaa, ja vain 10 prosenttia vastusti. Nyt tilanne on muuttunut: enää alle puolet ruotsalaisista tukee monarkiaa. Vastustajia on jo neljännes kansasta.

Ruotsin kuningashuoneen suosio on romahtanut vielä enemmän. Siinä missä 15 vuotta sitten kuningashuonetta tuki 70 prosenttia kansasta, on lukema enää 40 prosenttia. 30 prosenttia ruotsalaisista ei näe kuningashuoneessa hyvää.

- Skandaalikirjoitukset viikko- ja iltapäivälehdissä vaikuttavat todennäköisesti siihen, että kielteiset mielipiteet ovat kasvussa, mittauksen tehneen FSI-tutkimusryhmän mielipideanalyytikko Joachim Timander sanoo Dagens Nyheterin haastattelussa.

- Se selittää myös miksi kuningashuoneen, eli kuninkaallisen perheen jäsenten kannatus laskee nopeammin kuin monarkian kannatus.

Mielipidemittauksen teki ruotsalainen tutkimusryhmä FSI (Forskningsgruppen för Samhälls- och informationsstudier). Kysely tehtiin maalis-huhtikuussa ja siihen osallistui 1800 ihmistä.

Miehelään yksin vai isän saattamana?

Ruotsissa on luettu tänään myös muunlaisista mielipidekyselyistä.

Svenska Dagbladetin tekemä kysely osoittaa, että 70 prosenttia ruotsalaisista antaisi Kaarle Kustaan saattaa tyttärensä Victorian alttarille. Sen sijaan 23 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kuningasperheenkin pitäisi noudattaa ruotsalaista perinnettä, jossa tuleva aviopari astelee yhdessä alttarille.

Saattaako kuningas tyttärensä koko matkan alttarille, tapahtuuko tyttären luovutus miehelään puolivälissä kirkon käytävää vai asteleeko tytär tulevan miehensä kanssapapin pakeille? Jännitys tiivistyy huomenna iltapäivällä, kun Tukholman Suurkirkon ovet avautuvat häävieraille.

MTV3 SEURAA KRUUNUNPRINSESSA VICTORIAN HÄITÄ SUORASSA LÄHETYKSESSÄ LAUANTAINA. LÄHETYS TUKHOLMASTA ALKAA KLO 16.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.