Mainos

Mielenosoittajat vastaanottivat budjettiriiheen menevät poliitikot

Hallituksen budjettiriihi alkoi tänään kymmeneltä Helsingin Säätytalolla. Säätytalon portailla ministereitä vastassa oli parhaimmillaan 70 mielenosoittajaa, jotka muistuttivat poliitikoita työttömien tukalasta asemasta.

Helsingin työttömien toiminnanjohtaja Anna-Maria Kantola kertoo, että paikalla oli niin pitkäaikaistyöttömiä kuin matalapalkkaisia työntekijöitä. Myös kolmannen sektorin toimijoita saapui paikalle.

Mielenosoittajat halusivat kertoa poliitikoille, että peruspäiväraha ja työmarkkinatuki pitäisi nostaa sille kuuluvalle tasolle.

- Näiden tukien reaalitaso ei ole noussut koko 2000-luvulla. Mielestämme peruspäivärahan kuuluisi olla 35 euroa päivälle tämänhetkisen 26 euron sijaan, Kantola vaatii.

Nuorisotyöttömyyden poistamiseen tähtäävistä toimista Kantola on tyytyväinen.

- Sillä puolella jotain on onneksi tehty. Nuoret ovat työllistyneet esimerkiksi työllistämisseteleiden avulla.

Yksi Kantolan mukaan pohdittava asia budjettiriihessä olisi, että työmarkkinatuen tarveharkinta poistettaisiin. Tarveharkinnan poistoa on ehdottanut myös valtioneuvoston Sata-komitea.

- Tarveharkinta voi rikkoa jopa perheitä, kun leikkuri vie työttömältä tukia. Jo 1400 euron bruttopalkka vaikuttaa työttömän osapuolen tuensaantiin.

Mielenosoittajat lisäisivät työttömyyteen panostettavia rahoja siten, että maanpuolustusmenoista vähennettäisiin. Esimerkiksi aseostoja voitaisiin heidän puolesta vähentää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.