Mainos

Microsoftin tulos putosi, mutta liikevaihto kasvoi

Amerikkalaisen ohjelmistojätin Microsoftin heinä-syyskuun tulos on pudonnut.

Microsoftin heinä-syyskuun tulos vajosi 4,5 miljardiin dollariin eli noin 3,5 miljardiin euroon.  Vuoden takaisella vertailujaksolla tulos oli 5,2 miljardia dollaria.  

Yhtiön liikevaihto sen sijaan nousi yli 23 miljardiin dollariin, kun se vuoden takaisella vertailujaksolla oli runsaat 18 miljardia.  Noteeraus on yhtiön historian paras kyseisellä kvartaalilla. Tulosta vauhdittivat Surface-tablettitietokoneiden ja Xbox-pelikonsoleiden myyntiluvut.   

Microsoftin laiteyksikön liikevaihto pomppasi lähes 50 prosenttia 11 miljardiin dollariin. Pelkästään Surface Pro 3 -tablettia kaupattiin lähes miljardilla. Xbox-myynti puolestaan yli kaksinkertaistui 2,4 miljardiin dollariin.   

– Luomme entistä nopeammin, levittäydymme alalla entistä laajemmalle ja laitamme asiakkaamme keskiöön kaikessa mitä teemme, hehkutti Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella tiedotteessa.  

Lumioiden myynti kasvoi

Microsoftin merkittävät satsaukset pilvipalveluihin kantavat myös hedelmää. Office 365:n ja Azuren kaltaisten pilvipalveluihin tuli huima lähes 130 prosentin kasvu.

Yhtiöllä on datakeskuksia jo 19 maassa. Tänä vuonna pilvipalveluihin ja uusiin datakeskuksiin laitetaan useita miljardeja. Microsoftin pahimmat kilpailijat pilvipalveluissa ovat Google ja Amazon.  

Microsoft kertoo saaneensa Nokialta siirtyneistä puhelimista 2,6 miljardia dollaria liikevaihtoa, kun edellisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 2 miljardia. Lumioita myytiin runsaat 9 miljoonaa ja muita puhelimia 43 miljoonaa kappaletta, mikä ylittää edellisen vuosineljänneksen luvut 6 ja 30 miljoonaa.  

Microsoftin tulosluvut vastasivat tai ylittivät analyytikkojen odotukset. Yhtiön osake lähti pörssissä parin prosentin nousuun tulosjulkistuksen jälkeen.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.