Mainos

Metsolle 1,6 miljardin myyntivoitto Timberjackin kaupasta

Yhdysvaltain ja Kanadan kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet Metso-konserniin kuuluvan Timberjack-metsäkoneryhmän myynnin Deere & Companylle. Verojen jälkeen Metso kuittaa kaupasta 1,6 miljardin markan suuruisen voiton.

Metso-konserni

Deere & Company on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista maanrakennus- ja metsäkonevalmistajista ja yksi maailman suurimmista maatalouskoneiden valmistajista. Toimitusjohtaja Mikko Rysän mukaan Timberjackin pääkonttori sijoitetaan Atlantaan, mutta osa pääkonttoritoiminnoista säilyy edelleen Suomessa.

Metso ilmoitti joulukuussa, että se myy metsäkoneryhmänsä 3,6 miljardilla markalla. Valmetista ja Raumasta viime kesänä muodostettu yhtiö kertoi syyksi, että se haluaa keskittyä prosessiteollisuutta palveleviin liiketoiminta-alueisiin. Timberjackin viime vuoden liikevaihto oli noin 2,8 miljardia markkaa ja sen palveluksessa oli 1900 henkilöä.

Deere & Company on ilmoittanut, että se aikoo säilyttää sekä Timberjack- että Deere-tuotemerkit. Metson mukaan Timberjackin kauppahinnasta 600 miljoonaa euroa eli noin 3,6 miljardia markkaa maksetaan kaupan arvioituna voimaanastumispäivänä huhtikuun lopussa, jolloin Timberjackin maailmanlaajuinen toiminta siirtyy ostajalle. Kaupasta yhtiö saa lähes 400 miljoonan euron myyntivoiton, josta se maksaa veroja noin 130 miljoonaa euroa. Myyntivoittoa yhtiölle jää noin 270 miljoonaa euroa eli 1,6 miljardia markkaa. Metson mukaan lopullinen kauppahinta määräytyy Timberjackin luovutuspäivän tilinpäätöksen perusteella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.