Metsästyksenvalvoja tylyttää seuruetta tolkuttomasta toiminnasta Kainuun Sanomissa – ”Lintuja ammuttu kasapäin, luut karvoineen päivineen jätetty teiden varsille”

Suomussalmen paikallisen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja ja metsästyksenvalvoja Mikko Juntunen kertoo Kainuun Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että alueella on kulkenut metsästysporukka, jolta ei löytynyt kunnioitusta luontoa tai sen muita käyttäjiä kohtaan. Hän peräänkuuluttaakin asennekasvatusta.

Kirjoittaja perustaa kertomansa paikalliselta metsästäjältä saamaansa kuvasarjaan, jonka perusteella Jumaliskylässä ei metsästys mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

– Metsäkanalintuja on ammuttu kasapäin, raadeltu metsässä ottaen talteen vain parhaat palat. Osa linnuista kokonaisinakin, ja lintujen luut karvoineen päivineen on jätetty metsäautoteitten varsille, hän kuvailee.

Hänen uskoo, että taustalla eivät ole paikkakuntalaiset metsästäjät, vaan harrastajat ovat vierailevien tähtien aikaansaannosta. Hän myös korostaa, että suurin osa metsästäjistä toimii kuitenkin oikein.

– Mitähän tällaisen toiminnan takana oikein on? Onko motiivina päässä virtaavalla urealla ja etanolilla ryyditetty tappamisen vimma, hän pohtii.

Hän muistuttaa, että raatojen jättäminen lojumaan voi vaarantaa esimerkiksi paikalle osuneen hirvi- tai ajokoiran hengen, sillä linnunluut voivat tukkia tai jopa rikkoa eläimen suolen. Hän korostaakin, että jos riistaeläinten metsästys on tavoitteena, olisi kunnioittavaa ottaa saalis kokonaisena talteen ja pitää luonto puhtaana.

Hän ilmaisee myös huolensa siitä, kuinka saaliinhimossa ei välitetä aina siitä, millainen lintu tähtäimeen osuu. Soidinsuot, jonne kanalinnut kerääntymät soitimille, tulisi jättää rauhaan, mutta Juntusen mukaan niiden kohdilla näkyy säännöllisesti autoja parkissa. Hän pohtii myös, huomioivatko teerimetsällä olevat aidosti sen, onko kohteena oleva lintu vanha vai poikanen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja