Metsästäjäliitto: Aloitteelle susien metsästämiseksi 50 000 nimeä alle viikossa – "sudet tappaneet ja raadelleet metsästyskoiria"

Supikoiran pyydystäjä koki hyytävän yllätyksen, kun loukkuun tarttuikin susi:"Se makasi siinä kuin koira konsanaan"– Nyt valmistaudutaan suden vapauttamiseen 0:36
Supikoiran pyydystäjä koki hyytävän yllätyksen, kun loukkuun tarttuikin susi: "Se makasi siinä kuin koira konsanaan"

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi ja susivahinkojen estämiseksi on kerännyt vajaassa viikossa vaadittavat 50 000 allekirjoitusta, kertoo Suomen metsästäjäliitto tiedotteessa.

Metsästäjäliiton mukaan allekirjoitusten kertymisen vauhti kertoo siitä, että sudet ovat monille todellinen ongelma ja tilanne on käynyt paikoin sietämättömäksi.

— Ihmisillä on iso huoli asiasta. Nimien nopea kertyminen lisää painetta susikysymyksen rivakkaan jatkokäsittelyyn, sanoo MTK:n kenttäjohtaja Timo Leskinen

— Susi kuuluu Suomen luontoon, mutta jos susikantaa ei voida kohtuullisesti hoitaa, jotain on pielessä. Toiveena on, että kansalaisaloite johtaa muutokseen, toteaa SLC:n varapuheenjohtaja Mickel Nyström.

Metsästäjäliiton mukaan kansalaisaloitteen tarkoitus on turvata taajamissa ja taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot. Myös kotieläinten, tuotantoeläinten ja metsästyskoirien turvallisuus on taattava.

— Tänä syksynä sudet ovat tappaneet jo kolme ja raadelleet kaksi metsästyskoiraa karhujahdissa. Syksyn edetessä vaarassa ovat lintu-, hirvi- ja ajokoirat, pohtii Suomen Pystykorvajärjestön puheenjohtaja Pentti Isoviita

Metsästäjäliitto kertoo, että metsästyksen avulla voidaan vähentää susien aiheuttamia vahinkoja ja pitää sudet ihmisarkoina ja poissa ihmisasutuksen liepeiltä.

Mukana kansalaisaloitteessa ovat olleet maa- ja metsätaloustuottajien järjestö MTK, ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC, Suomen Metsästäjäliitto ja monet metsästyskoirajärjestöt

Lue myös:

    Uusimmat