Mainos

Metsäjätit järjestelivät sellu- ja kartonkiyhtiöitään

Suomen metsäteollisuutta järjestellään taas uudelle mallille. Kartonkitoimintaa keskitetään yhteen konserniin ja selluteollisuuttaa toiseen. Metsä-Serla ostaa UPM-Kymmenen kartonki-, paperi- ja kotelotehtaat. Metsä-Botnia taas ostaa UPM-Kymmeneltä Joutsenon sellutehtaan ja Metsä-Serlalta Äänekosken sellutehtaan.

Sellua valmistava Metsä-Botnia on UPM-Kymmenen ja Metsä-Serlan yhteinen yhtiö, josta Metsä-Serlalla on enemmistö. UPM-Kymmenen ja Metsä-Serlan välisten kauppojen arvo on kaksi miljardia markkaa, josta Metsä-Serlaa maksaa vajaan puolet käteisellä.

UPM-Kymmenen toimitusjohtajan Juha Niemelän mukaan ratkaisu selkiyttää suomalaista metsäteollisuutta. Kartonki- ja selluteollisuus ovat nyt omissa yhtiöissään. Kauppojen myötä Metsä-Serlasta tulee yksi Euroopan merkittävimpiä kartongin valmistajia.

Yritysostot kasvattavat Metsä-Serlan liikevaihtoa lähes kaksi miljardia markkaa. UPM-Kymmene saa järjestelyissä 700 miljoonan myyntivoiton. Lisäksi osapuolet sopivat, että Metsä-Botnia toteuttaa Joutseno Pulpin suunnitellun noin 650 miljoonan investoinnin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.