Mainos

Meteorologi Pouta: Talvi ollut yllättävän leuto

Moni kokee, että talvi on tähän mennessä ollut poikkeuksellisen kylmä. Meteorologi Pekka Pouta on kuitenkin toista mieltä - hän ihmettelee talven leutoutta. Pouta perustelee kantaansa sillä, että Suomessa on jatkuvasti ollut äärikylmä säätyyppi, mutta silti esimerkiksi pakkaennätykset ovat olleet kaukana. Joulukuun alusta asti Suomessa on ollut sama ilma kuin pohjoisnavalla ja Pohjois-Venäjällä.

- Yhtään kertaa meille ei kuitenkaan ole päässyt lauhaa merellistä ilmaa lounaasta, vaikka yleisin tuulensuunta meillä on lounas.

Pouta ihmettelee myös sitä, miksi tänä talvena jäät ovat keskimääräistä ohuempia ja jäissä on vain keskimääräinen kattavuus. Esimerkiksi Selkämeri on ollut tänä talvena täysin auki ja Viron rannikolla on runsaasti aukkopaikkoja.

Entä mistä talven niin sanottu leutous sitten johtuu? Pekka Poudallekin talven sää on kaiken kaikkiaan vähintäänkin kysymysmerkki.

- En ymmärrä mistä johtuu. Mielestäni tällaisena talvena koko Pohjois-Itämeren pitäisi olla jäässä. Samoin pakkasennätyksiä olisin odottanut, mutta nyt on pakkaslukemissa pysytty selvästi alle -40 asteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.