Mainos

Meteorologi: Etelään viimeiset pakkaspäivät, talvi taisi olla tässä

Sää kylmenee lähipäivinä. Koko maassa käydään pakkasen puolella, mutta etelässä pakkasjakso jää lyhyeksi. Jo perjantain kuluessa sää alkaa lauhtua lännestä käsin.

Tänään keskiviikkona Keski- ja Pohjois-Lapissa tulee paikoin lumikuuroja ja muualla on pääosin poutainen päivä.

– Pilvipeite voi siellä täällä hetkittäin revetä ja aurinko päästä ilahduttamaan kansalaisia, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas kuvailee.

Salpausselän eteläpuolella ollaan vielä hieman plussan puolella, mutta pohjoisempana on pikkupakkasta. Pakastumisen myötä suolaamattomat tiet ja sivutiet ovat liukkaita, meteorologi varoittaa.

Torstai viikon kylmin päivä

Pakkaset valuvat illaksi etelään, ja huomisesta torstaista on tulossa monin paikoin viikon kylmin päivä. Pakkasta on maan eteläosassakin asteen, parin verran. Maan keski- ja pohjoisosaan ennustetaan huomiselle 5-10 asteen pakkasia.

– Torstaina Suomen eteläpuolitse on liikkeellä pieni matalapaine lumisateineen. Voi olla, että siitä joitakin sateita yltää etelärannikollekin, mutta enimmäkseen päivä on poutainen ja melko pilvinen, Mäntykannas sanoo.

Perjantain vastaisena yönä pakkanen voi käväistä maan keski- ja pohjoisosassa 10 ja 20 asteen välillä, mutta perjantai-iltapäivänä 10 asteen lukemia ennustetaan enää lähinnä Lappiin. Muualla maassa pakkanen on ylihuomenna heikkoa ja etelä- ja länsirannikolla vähitellen nollakeliä.

Länsirannikolle leviää perjantain kuluessa lumi- ja räntäsateita, ja sää alkaa jälleen lauhtua. Lauhtumisen jälkeen etelässä ei ole näköpiirissä uusia pakkaspäiviä.

– Etelän osalta talvi taitaa päättyä lähipäivien pakkasiin, Mäntykannas räväyttää.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.