Meteorologi: Alkuviikolla vettä kuin saavista kaataen – loppuviikolla jopa 20 astetta

Tämän hetken ennusteen mukaan sateet vaihtuvat loppuviikolla aurinkoon ja paikoin jopa 20 asteen lämpötilaan.

Matalapaine jämähtää Suomen ylle alkuviikolla ja pyörittää meille sateita.

– Alkuviikolla vettä tulee ajoittain kuin saavista kaataen. Runsaimmat sateet saadaan maan etelä- ja keskiosassa, missä myös ukkonen jyrähtelee, pohjoisessa sateet ovat heikompia. Sadekertymät ovat maan etelä- ja keskiosassa yleisesti 20-30 millimetriä, mutta paikallisesti jopa yli 50 millimetriä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Jo viime viikolla sadekertymät olivat paikoin kaksinkertaisia elokuun koko kuukauden keskimääräisiin sateisiin verrattuina.

Keskiviikkona sateet muuttuvat kuurotyyppisiksi ja mukana on poutaisempiakin hetkiä.

– Lämpötilat vaihtelevat alkuviikolla pääosin 10 ja 17 asteen välillä, maanantai voi osassa maata olla elokuun kolein päivä. Tiistaina ja keskiviikkona erityisesti eteläisillä merialueilla voidaan havaita myös vesipatsaita eli trombeja veden yllä, toteaa Markus Mäntykannas.

Viime viikkoina Suomen merialueilla on nähty useita vesipatsaita.

Torstaina ja perjantaina kuurosateet näyttävät jatkuvat etelässä ja idässä. Tämän hetken ennusteen mukaan sää poutaantuu loppuviikolla lännestä alkaen, kun Skandinavian länsiosaan muotoutuu korkeapaineen alue.

– Elokuun viimeiset päivät näyttäisivät tuovan mukanaan väliaikaisen lämpenemisen ja auringonpaisteen viikonloppuna. Etelässä ja lännessä voidaan hyvällä tuurilla paistatella päivää 20 asteen lukemissa, pohjoisessakin lämpenee hieman, sanoo Markus Mäntykannas.

Seuraa sateiden etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso ylhäältä videolta loppuviikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat