Metallica-kitaristi MTV:lle: Rakastan tätä suomalaista kauhuelokuvaa

Metallican kitaristi Kirk Hammett ilahtui MTV:n toimittajalta saamastaan lahjasta.

Tänä iltana Helsingissä Sonisphere-festivaaleilla esiintyvän Metallican soolokitaristi Kirk Hammett on vannoutunut kauhuelokuvien ystävä. Hänellä on oma talo elokuviin liittyvälle keräilykokoelmalleen ja hän järjestää myös kauhuelokuvafestivaalia.

MTV:n haastattelun alkajaisiksi Hammett sai toimittaja Sami Ruokankaalta lahjaksi kaksi suomalaista kauhuelokuvaa – Jalmari Helanderin Rare Exportsin ja Timo Vuorensolan Iron Skyn. Toinen elokuvista oli kuitenkin Hammettille yllättäen jo entuudestaan tuttu.

– Rakastan tätä elokuvaa, se on todella hyvä. En vain tiennyt, minkä maalainen se on. Nyt kun tiedän, että se on suomalainen, rakastan sitä vielä enemmän, Hammett hehkutti Iron Sky -elokuva kädessään.

Hammettilla ja koko Metallicalla on toinenkin syy pitää erityisesti suomalaisista. Sonispheren keikka kuuluu Metallica By Request -konserttien sarjaan, jossa fanit ovat saaneet äänestää keikoilla esitettävät kappaleet.

Hammett myöntää olevansa yleisesti hieman pettynyt äänestystuloksiin.

– Ajattelimme, että fanit valitsisivat kaikkein erikoisimmat jutut, ja että pääsisimme esittämään kappaleita, joita emme yleensä koskaan esitä. Mutta kävikin niin, että ihmiset äänestivät lähinnä kappaleita, jotka soitamme aina, hän selittää.

Eniten bändin jäsenet kuitenkin ilahtuivat suomalaisten äänestystuloksesta.

– Kaikkein erikoisin pyyntö tuli Suomesta, ja se on The Frayed Ends Of Sanity. Emme ole koskaan esittäneet sitä, ja ilahduimme, että on ihmisiä, jotka haluavat kuulla sen. Joten olemme harjoitelleet sitä paljon, ja esitämme sen tänään Helsingissä ensimmäistä kertaa ikinä, Hammett iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat