Mestaruus palasi Los Angelesiin kymmenen vuoden jälkeen – hirmuvireinen LeBron James loppuotteluiden tähti ja ratkaisija

3:41
LeBron James johdatti Los Angeles Lakersin NBA-mestaruuteen.

Los Angeles Lakers on varmistanut koripallon NBA:n mestaruuden. Ratkaisu tuli kuudennessa finaalisarjan ottelussa, jonka Lakers vei Miami Heatilta luvuin 106–93.

Mestaruuteen tarvittiin neljä voittoa. Altavastaajana pidetty Miami onnistui ottamaan finaaliottelusarjassa kaksi voittoa.

Lakersille mestaruus on 17. kautta aikain. Sillä on nyt yhtä paljon mestaruuksia kuin ennätystä aiemmin hallussaan pitäneellä Boston Celticsillä.

Lakers dominoi ottelua alusta lähtien. Joukkueen sankariksi nousi odotetusti LeBron James, joka teki 28 pistettä, otti 14 levypalloa ja antoi 10 koriin johtanutta syöttöä.

Jamesille NBA-mestaruus oli neljäs.

James nimettiin myös NBA-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän on myös ensimmäinen pelaaja, jolle palkinto on myönnetty kolmessa eri seurassa.

Koronaviruspandemian vuoksi joukkueet ovat viettäneet Floridan Orlandon pelikuplassa kolmisen kuukautta.

Juttua muokattu kello 06.32. Jamesista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on valittu loppuotteluiden arvokkaimmaksi pelaajaksi kolmessa eri seurassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja