Mainos

Merivoimien ammunnat alkaneet merialueilla

Merivoimat muistuttaa veneilijöitä loppukevään ja kesän ammunnoista. Ensimmäiset rannikon "kovat" ammuttiin jo kuukausi sitten Helsingin edustalla Isosaaren-Kuivasaaren alueella. Tämän jälkeen on ammuttu kovilla Rankissa ja Kirkonmaalla, Mäkiluodossa ja Upinniemessä, Russarössä, Utössä, Örössä ja uudelleen pariin otteeseen Isosaaren-Kuivasaaren alueella. Suomen rannikolla järjestetään tänäkin vuonna kymmeniä kovapanosammuntoja. Merivoimat rannikkotykistöjoukkoineen pyytää erityisesti veneilijöitä huomioimaan ammuntoja koskevat varoilmoitukset.

Vaarallinen alue

Varoilmoituksessa kerrotaan tarkasti mm. ammuntojen vaarallinen alue, jonka sisällä kaikki ampumatoiminnot tapahtuvat. Vaarallista aluetta valvotaan ammuntojen aikana jatkuvasti. Valvontatiedot kootaan ammuntojen johtajalle, joka vastaa varotoiminnasta. Ammunta keskeytetään, jos ammunnan kohteena olevan maalin läheisyyteen tulee alus tai jotakin muuta sinne kuulumatonta.

Lisätieto joukko-osastosta


Ampuvat joukot ovat pyrkineet välttämään veneilyn kannalta vilkkaimpia ajankohtia ja paikkoja. Mikäli veneilyreitti suuntautuu kuitenkin ampuma-alueelle, on kulkuväylä valittava niin, ettei jouduta vaaralliselle alueelle. Tämä on usein mahdollista valitsemalla reitti linnakesaaren pohjoispuolitse. Aina kun veneilijä on epätietoinen ammuntoihin liittyvistä asioista, kannattaa ottaa yhteyttä ampuvaan joukko-osastoon tai lähimpään sotilasviranomaiseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.