Mainos

Merivartiosto varoittaa heikoista jäistä

Suomenlahden meripelastuskeskus varoittaa heikoista jäistä Suomenlahden saaristoalueilla. Jäätilanne on muuttumassa heikoksi nopeasti, ja virtaukset kiihdyttävät jään heikkenemistä. Meri on tänä keväänä sulamassa selvästi tavallista aikaisemmin.

Helsingin edustalla on viime päivinä useita ihmisiä pudonnut jäihin. Yöpakkasten jäljiltä jääpeite saattaa näyttää ehjältä heikoissa ja sulissakin kohdissa. Kevätjään tekee petolliseksi myös se, ettei se lohjetessaan ritise äänekkäästi kuten syysjää.

Merivartiosto muistuttaa, että etenkin pitkän matkan luistelua on syytä välttää. Kylmään veteen joutuneen ruumiinlämpö laskee nopeasti, ja avannosta selviytyneen matka lämpimään saattaa olla kohtalokkaan pitkä.

Turun saaristossa meri on monin paikoin kokonaan sula, eikä jää ole juuri missään kymmentä senttiä paksumpaa. Kihdin selkä Turun ja Maarianhaminan välillä on ollut avoin koko talven.

Sen sijaan Vaasan pohjoispuolinen osa Pohjanlahtea on vielä 30-40 senttiä paksun jään peitossa. Virtapaikkoja lukuunottamatta jäällä voi tällä merialueella kulkea turvallisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.