Mainos

Merita-Nordbankenille hyvä alkuvuosi

Merita-Nordbankenin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 472 miljoonaa euroa eli 2,8 miljardia markkaa. Liikevoitto parani edellisvuoden vastaavasta ajasta 26 prosenttia.

Merita-Nordbank

Luvut kertoi konsernijohtaja Hans Dalborg Nordic Baltic Holdingin yhtiökokouksessa tänään. Dalborgin mukaan pankin oman pääoman tuotto nousi tammi-maaliskuulta 23,1 prosenttiin, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 20,9 prosenttia. Osakekohtainen voitto oli 0,16 euroa, joka vastaa 1,35 kruunua tai 0,95 markkaa. Dalborg kertoi pankin rahoituskatteen ja palkkiotuottojen kasvaneen alkuvuonna tuntuvasti. Verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan palkkiotuotot paranivat 40 prosenttia. Myös pankin luottotappiot pysyvät Dalborgin mukaan alhaisella tasolla.

Helsingissä ja Tukholmassa samanaikaisesti pidetty Nordic Baltic Holdingin yhtiökokous oli lajissaan historiallinen. Kokouksessa oli ensimmäistä kertaa käytössä elektroninen äänestys ja satelliittiyhteys. Kokouksen osanottajat saattoivat esittää kysymyksensä ja keskustella reaaliajassa kahden kokouspaikan välillä.

Äänestysjärjestelmää testattiin säägallupilla

Uutta elektronista äänestysmenettelyä päästiin kokeilemaan jo ennen kokouksen alkua, kun kokousten osakkaat esittivät arviota Pohjolan tulevan kesän säästä. Hyvän kesäsään puolesta äänesti Helsingin ja Tukholman kokousten osanottajista vajaat 92 prosenttia ja huonoa säätä äänesti runsaat seitsemän prosenttia. Itse kokouksessa elektroniset äänestyslaitteet joutuivat ensimmäiseen tulikokeeseen, kun Ruotsin osakesäästäjät ehdottivat erityisen nimitysvaliokunnan perustamista valmistelemaan hallituksen jäsenten nimitystä. Minuutin ennätysajassa sujuneen äänestyksen tuloksessa valiokuntaa kuitenkin vastusti 83,49 prosenttia äänestäjistä.

Muuten verkkaisesti ruotsalaistahtiin sujunut yhtiökokous vahvisti pankin osingoksi 1,75 kruunua. Osingon täsmäytyspäivä on kuluvan viikon perjantai ja osinko maksetaan 25. huhtikuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.