Mainos

Merita-Nordbanken sulkee Pietarissa

Merita-Nordbanken sulkee Pietarin edustustonsa. Päätöstä selitetään yritysasiakkaiden neuvontapalvelujen tarpeen vähentymisellä.

Neuvonta keskitetään tämän takia Moskovaan edustustoon. Moskovassa Meritalla on yhteinen edustusto tanskalaisen Unibankin ja norjalaisen Den Norske Bankin kanssa. Edustuston päällikön Sirpa Sara-ahon mukaan neuvontapalvelujen tarve on nyt toisenlainen kuin vuonna 1995, kun Pietarin edustusto avattiin. Tuolloin pankin asiakkaat tarvitsivat monenlaista perustietoa.

Viime elokuun talousmylläkän jälkeen Moskovan edustustosta on kyselty jälleen tietoja perusasioista.
-Kerromme mihin pankkiin voi luottaa, ja miten hoitaa maksut, Sara-aho kertoo.

IMB selvisi kriisistä hyvin

Merita-Nordbanken myy jatkossakin pankkipalveluita Pietarin asiakkailleen International Moscow Bank -pankin (IMB) kautta. IMB:n ulkomaalaisosakkaina on Merita-Nordbankenin lisäksi neljä muuta ulkomaalaispankkia. IMB toimii myös Moskovassa.

IMB:n Pietarin-konttorin asiakaspalvelupäällikön Petri Loikkasen mukaan Venäjälle nyt tulevat yritykset ovat perehtyneet etukäteen tilanteeseen.
-Tänne tulevat yritykset tietävät jo tullessaan miten täällä toimitaan, hän arvioi.

IMB:n Pietarin-konttorin yritysasiakkaat ovat pääosin ulkomaisia yrityksiä ja suuria venäläisiä vientiyrityksiä. 750:stä yritysasiakkaasta suomalaisperäisiä on lähemmäs puolet. IMB selvisi viime elokuun talousmylläkästä hyvin.
-Koko IMB:ssä ei yhtäkään maksua viivytetty. Luototuspuolella otettiin alussa aikalisä, mutta nyt olemme yksi harvoja pankkeja, joka on jatkanut luototusta, Loikkanen kertoo.

IMB kuuluu Venäjän suurimpien pankkien joukkoon - taseella mitaten se on osapuilleen maan viidenneksi suurin. Tosin "reittaus" muuttuu "päivittäin ja tunneittain". Pietarissa IMB on Loikkasen mukaan kaupungin ykkönen mm. markka- ja euromääräisessä valuuttakaupassa. Konttorissa on töissä satakunta ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.