Mainos

Meriliikenneonnettomuuksia sattunut viimevuotista enemmän

Meriliikenteessä on tammi-syyskuun aikana sattunut enemmän onnettomuuksia kuin koko viime vuonna yhteensä.

Asiasta kertovan Trafin mukaan Suomen aluevesillä on tammi-syyskuussa tapahtunut 36 kauppamerenkulun onnettomuutta. Näistä 34 oli tapahtunut suomalaisaluksille.  
Koko viime vuonna onnettomuuksia oli yhteensä 34, joista suomalaisalusten onnettomuuksien osuus oli 29.  

Trafin asiantuntijat arvioivat, että moni kuluvana vuonna sattuneista onnettomuuksista johtui puutteellisesta tilannetietoisuudesta aluksilla. Erityisesti ovat lisääntyneet onnettomuudet, joissa erilaiset yksilön toimintaan liittyvät tekijät on arvioitu ensisijaiseksi onnettomuuden syyksi.

Tällaisten onnettomuuksien määrä näyttää Trafin arvion mukaan kaksinkertaistuneen kahden vuoden takaisesta.   
Teknisestä viasta johtuvat onnettomuudet ovat sen sijaan olleet vähäisempiä ja niiden määrä on pysynyt ennallaan tänä ja viime vuonna.

Veneilyonnettomuuksissa kuollut 40 ihmistä

Kauppamerenkulussa on Trafin mukaan toistaiseksi vältytty vakavia henkilövahinkoja vaatineilta onnettomuuksilta. Sen sijaan veneilyonnettomuuksissa on tänä vuonna kuollut jo 40 ihmistä. Määrä on saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä.

– Osa veneilijöistä jatkaa veneilykautta aivan jäiden tuloon asti. Pimeällä ja kylmällä turvallisuudesta ja tarkkaavaisuudesta huolehtiminen on entistäkin tärkeämpää, muistuttaa Trafin yksikönpäällikkö Ville Räisänen tiedotteessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.