Mainos

Merenkulkulaitoksen johtajan viraltapidätys jatkuu

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt jatkaa merenkulkulaitoksen pääjohtajan Kyösti Vesterisen pidättämistä virantoimituksesta. Ministeriö sanoo harkitsevansa asiaa uudelleen, jos tutkinta ei johda syyteharkintaan, syyttäjä tekee syyttämättäjättämispäätöksen tai tuomioistuin antaa asiassa ratkaisunsa.

Päätöksen perusteella Vesterinen on pidätettynä virantoimituksesta toistaiseksi. Tätä jatketaan, koska poliisitutkinta ei ole vielä valmistunut. Vesterinen pidätettiin virantoimituksesta maaliskuun alussa, jolloin pidättämistä jatkettiin syyskuun loppuun ja siitä edelleen marraskuun loppuun.

Virantoimituksesta pidätyksen syynä on suomalaisten monotoimimurtajien vuokraamiseen liittyvät lahjusepäilyt. Murtajia vuokrattiin norjalaiselle DSND-yhtiölle. Samoihin aikoihin maaliskuussa Vesterisen kanssa virasta pidätettiin myös merenkulkulaitoksen liikenneosaston päällikkönä toiminut merenkulkuneuvos Lennart Hagelstam sekä laitoksen apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäki. Kaikki kolme ovat olleet virasta pidätettyjä siitä lähtien. Ministeriö on nyt tehnyt oman ratkaisunsa Vesterisen osalta.

-Merenkulkulaitoksen johtokunnan kokous on perjantaina, jolloin käsitellään asiaa Hagelstamin osalta, ja Koivumäkeä koskeva päätös tehdään laitoksen sisällä, kertoo merenkulkulaitoksen vt. pääjohtaja Heikki Muttilainen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.