Mercedes-pomo Toto Wolff myöntää, ettei F1-sarjan pistetilanne kerro koko totuutta: "Ferrari oli Bahrainissa suorilla merkittävästi nopeampi"

Mercedes-tallin sijoitus kahden ajetun osakilpailun jälkeen formula ykkösten valmistajien sarjan piikkipaikalla ei kerro koko kuvaa sen suorituskyvystä, myöntää saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

Mercedeksen kuljettajakaksikko Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ovat tuoneet saksalaistallille kaksoisvoitot kauden avauskisoissa, mutta Bahrainissa talli sai kiittää menestyksestään Ferrarin Charles Leclercin epäonnea.

Wolff myöntääkin, ettei sarjan pistetilanne anna välttämättä oikeaa kuvaa kärkitallien nykyisistä voimasuhteista.

– Kahden kisan jälkeen saattaa näyttää siltä, että olemme vahvassa asemassa. Meillä on 87 pistettä, vain yksi piste täyttä pottia vähemmän, mutta valmistajien sarjan sijoitukset eivät kerro koko tarinaa, Wolff kertoi.

– Totuus on, ettemme olleet Bahrainissa niin nopeita kuin suorat kilpailijamme aika-ajossa ja kisassa. Ferrari oli suorilla merkittävästi nopeampi, mikä teki kierroksella useamman sekunnin kymmenyksen eron.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 04.55,
2. harjoitukset klo 08.55
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Siitä huolimatta sanonta kuuluu, että voittaakseen on tultava ensin maaliin. Tallin eheä suoritus ja järjestelmiemme luotettavuus yhdistettynä kuljettajiemme vahvaan ajoon turvasi meille kaksoisvoiton, Wolff jatkoi.

Ferrari lähtee suosikkina tulevana viikonloppuna Shanghain radalla ajettavaan Kiinan osakilpailuun, mutta Wolff vakuuttaa Mercedeksen seisovan päättäväisenä italialaistallin heittämän haasteen edessä.

– Edessämme oleva haaste ei pelota meitä - se innostaa meitä. Paiskimme uutterasti töitä, jotta saamme paketistamme irti maksimaalisen suorituskyvyn ja ajamme parhaan mahdollisen kisan.

– Olemme jo nähneet jännittäviä kisoja tällä kaudella. Odotamme innolla seuraavaa taistelua Shanghaissa, Wolff vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat